Co wybrać? Ma być dużo miejsc, disel wygodny i do 35tys.

12 Maj 2009, 10:50

co wybrać? Ma być duuużo miejsc, moze ale nie musi byc kombi, disel ,wygodny i do 35tys. Jeszcze żeby był mało awaryjny.
Sadamowicz200
Nowicjusz

12 Maj 2009, 16:26

Volvo v70/s80 D5
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

12 Maj 2009, 23:12

Jeśli było by to możliwe prosił bym o jakieś szczegóły czym kierujecie polecajac dane samochody. Ważny jest też przebieg najlpiej jak by nie przekraczał 140.000 km
Sadamowicz200
Nowicjusz

13 Maj 2009, 10:16

Sadamowicz200 napisał(a):Ważny jest też przebieg najlpiej jak by nie przekraczał 140.000 km

Ważny to jest stan auta. Przebieg każdy może Ci skręcić do 140, więc na nie patrz na początku.

Zdefiniuj dokładnie swoje wymagania, do czego Ci to autko potrzebne.

Bo dla jednych dużo miejsca to będzie i np. Focus a dla drugich dopiero Renault Espace :)
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

13 Maj 2009, 14:34

Poszukaj Cos z VAGa.Moze jakies kilkuletnie Audi A6 z jednym z dobrych diesli?Albo Passata B5 po face liftingu za 35 znajdziesz z konca produkcji w bardzo dobrym stanie
passek b5
Początkujący

13 Maj 2009, 15:58

Niestety ale nie masz raczej co liczyć, żeby duże auto czyli klasa średnia/wyższa miało oryginalny przebieg 140tys....
Co do Volvo to auto bardzo komfortowe, silnik d5 zapewnia przyzwoite osiągi i bardzo niskie spalanie (W s60 średnio 6l/100km), części ogólnie nie za tanie, nie za drogie. Co do przebiegów to nawet 500tys. km dla tego silnika nie jest straszne, więc przebiegiem nie ma się co sugerować
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia kombi
    Gama Nowej Skody Octavii została poszerzona o wersję kombi. Dopłata do wersji liftback wynosi 4000 zł, niezależnie od wersji wyposażenia i silnika. W tej cenie Klient otrzymuje wyjątkowo obszerne i funkcjonalne nadwozie oraz ...

13 Maj 2009, 18:36

VW Sharan lub Ford Galaxy to 7 osobowe, wygodne vany, diesle są całkiem przyjemne.
Polecam.
stasiowski121

14 Maj 2009, 09:04

Chodzi mi tu o samochody wielkości passata.
Sadamowicz200
Nowicjusz

14 Maj 2009, 12:12

[link do oferty na Allegro wygasł]

moze C5? nie drogi, duzy samochod. ma w sumie dobra opinie ;)
dobry Diesel 2,0 HDi
dosc mocny i oszczedny
wojtex_
Początkujący

15 Maj 2009, 09:37

Bardzo mi się podoba C5 miałem przyjemność nim jeżdzić kilka razy jako pasażer . Jest bardzo wygodny. Ktoś ze znajomych mówił mi ze kupno francuskiego disla to głupata gdyż są awaryjne. Jest to prawda? Jak z częściami do C5??

[ Dodano: Pią Maj 15, 2009 09:39 ]
Co sądzicie o BMW E39 który z silników disla był by w nim najlepszy?
Sadamowicz200
Nowicjusz

15 Maj 2009, 15:22

ja bym polecał jakiegoś mercedesa od 8 lat jezdziłem Mercedesem 124 D w automacie,Vito a obecnie Mercedesem e 290 TD kombi również w automacie i dla mnie nie ma lepszego samochodu ceny części nie są wygórowane nie drogi w utrzymaniu i wykończenie wnętrza masywne a nie napchane plastiku bez sensu. Zapewne ktoś zaneguje to co mówię ale są gusta i guściki

Pozdrawiam I Życzę Udanego Zakupu.
"Nie Masz Do Stracenia Nic W Oku Błysk Do Pełna Tankuj Cisza Asfaltu 365 Dni, Nocy..."
bartekkk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ten smród ?

15 Maj 2009, 18:10

Sadamowicz200 napisał(a):Bardzo mi się podoba C5 miałem przyjemność nim jeżdzić kilka razy jako pasażer . Jest bardzo wygodny. Ktoś ze znajomych mówił mi ze kupno francuskiego disla to głupata gdyż są awaryjne. Jest to prawda? Jak z częściami do C5??

[ Dodano: Pią Maj 15, 2009 09:39 ]
Co sądzicie o BMW E39 który z silników disla był by w nim najlepszy?

Głupotę to mówił ten, który to powiedział. Obecnie francuskie diesle są na bardzo dobrym i co ważne wysokim poziomie. Psują to się notorycznie nowe niemieckie samochody. Peugeot z silnikiem 1.6 lub 2.0HDI jest bardzo dobrym samochodem.
Nie polecam raczej 2.7HDI, ponieważ ten faktycznie potrafił sprawiać czasami problemy.

Ja polecałbym C4 - bardzo małe spalanie, mało awaryjne, dosyć sporo miejsca.
Citroen C5 - jedynym problemem może być hydrauliczne zawieszenie na naszych drogach, ale to przy większym przebiegu
Peugeot 407 - za te pieniądze to zadbany 1.6HDI w sedanie z 2004r. Oszczędne, mało awaryjne auto
Peugeot 607 - bardzo udana limuzyna. Jeśli coś już się psuje to tylko jakieś drobne głupoty za 100-200zł.

Na minus:
VAG np. Passat B5 - stara konstrukcja, mało ekonomiczna, każdy chwali niemieckie samochody, a prawda jest taka, że najwięcej jest tego po serwisach :)
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Maj 2009, 19:59

Według mnie Tradelux dobrze radzi ,francuskie samochody ich Diesle to wysoka szkoła jazdy ogólnie samochody żabosmakoszy są naprawdę świetne,trzeba kupić by się o tym przekonac ,niemieckie samochody poszły na psy ale co z tego jeśli Polak i tak kupi Golfa,nie ma u nas myślenia i sprawiedliwego podejścia do rzeczy,jeśli widzę ,że kler jest grzeszny ,obłudny i fałszywy to ja mówię im spadówa,jeśli wiem o tym,że francuskie samochody są świetne to my je kupujemy (w mojej rodzinie).Naturalnie nie twierdzę ,że Golfy czy AUDI to złe samochody ale jeśli mam kupić Golfa w cenie FIATA STILO np.ale starszego 5 lat to musiałbym być .p....ęty by kupić Golfa.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Maj 2009, 23:50

Co sądzicie o aucie Vectra C z silnikiem 1.9 130kM lub 1.9 150KM ? Dobry to pomysł?
Sadamowicz200
Nowicjusz

17 Maj 2009, 01:26

Jakość tego samochodu znacznie wzrosła gdy porównamy go z poprzednikiem,najlepszą opcją jest silnik 2.2 Diesel ,bardzo trwały z łańcuchem rozrządu.Konkurenci zazdroszczą tej solidnej bryce przestrzeni w środku,silnik benzynowy V6 3.2 l potrafi spalić poniżej 10l a posiada 211 koni :shock: Drażni natomiast szybko zużywające się zawieszenie,kilka tysięcy wycieka z portfela,awarie elektroniki też kosztowne oraz zacinający się central zamek wtedy podobnie gdy siądzie elektryczna pompa wspomagania.B.dobrą alternatywą dla tego samochodu jest Ford Mondeo,który słynie z tego ,ze nie ma wielu słabych punktów.Uważać należy gdyż mnóstwo tych samochodów czyli Opli oraz Fordów smigało we flotach ,mają za soba duże przebiegi. :sad:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)