Sadamowicz200 napisał(a):Bardzo mi się podoba C5 miałem przyjemność nim jeżdzić kilka razy jako pasażer . Jest bardzo wygodny. Ktoś ze znajomych mówił mi ze kupno francuskiego disla to głupata gdyż są awaryjne. Jest to prawda? Jak z częściami do C5??
[ Dodano: Pią Maj 15, 2009 09:39 ]
Co sądzicie o BMW E39 który z silników disla był by w nim najlepszy?
Głupotę to mówił ten, który to powiedział. Obecnie francuskie diesle są na bardzo dobrym i co ważne wysokim poziomie. Psują to się notorycznie nowe niemieckie samochody. Peugeot z silnikiem 1.6 lub 2.0HDI jest bardzo dobrym samochodem.
Nie polecam raczej 2.7HDI, ponieważ ten faktycznie potrafił sprawiać czasami problemy.
Ja polecałbym C4 - bardzo małe spalanie, mało awaryjne, dosyć sporo miejsca.
Citroen C5 - jedynym problemem może być hydrauliczne zawieszenie na naszych drogach, ale to przy większym przebiegu
Peugeot 407 - za te pieniądze to zadbany 1.6HDI w sedanie z 2004r. Oszczędne, mało awaryjne auto
Peugeot 607 - bardzo udana limuzyna. Jeśli coś już się psuje to tylko jakieś drobne głupoty za 100-200zł.
Na minus:
VAG np. Passat B5 - stara konstrukcja, mało ekonomiczna, każdy chwali niemieckie samochody, a prawda jest taka, że najwięcej jest tego po serwisach