Co wybrać na pierwsze auto, bmw e46 czy honda civic VI coupe

17 Gru 2018, 21:31

Witam

Tak jak w temacie, mam problem, z rozsądku wybrałbym oczywiście hondę, podobno najlepsza na początek mało prawdopodobna awaria, jedyny problem w tym że najbliższa ofertę mam 3 godziny jazdy od siebie, a do tego kosztuje więcej niż przewiduje mój budżet ( do 7 tysięcy maks, chciałem za 5 tys), a więc po długich poszukiwaniach kilku dniowych na wszystkich portalach itp, wkurzyłem się trochę i pomyślałem że w sumie zawsze chciałem mieć bmw e46, kto o tym nie myślał jako pierwsze auto, i o dziwo znalazłem blisko siebie, godzina jazdy maks, i za 7 tysięcy więc po targowaniu byłoby pewnie 300/500 zł taniej, widać że zadbana itp, jeżdżę ostrożnie i nie kupuję auta jak typowe sebixy żeby palić gumę, chcę fajne autko a więcej gazu zawsze jest mile widziane bo czasem to ratuje życie, więc mam problem, bo tak jak mówię honda to honda co tu dużo mówić, z tym że ZADBANĄ trudno znaleźć , mam jedną miejscowość obok, ale jest totalnie jak z fabryki wyszła nic nie zrobione i do tego wychodzi rdza, jest za 5tys, za tyle samo jest ta 3godz jazdy ode mnie i jest fajnie zrobiona, fotele kubełkowe felgi ładny biały lakier a nie jakiś bordowy jak tamta, więc nie ma nawet co porównywać, a bwm to bwm, proszę o jakaś dobrą radę, może dodam że to bwm kosztuje 18zł/100km tak mówił właściciel, więc bardzo podobnie pali jak honda ( to bwm ma rzecz jasne lpg, dlatego takie koszty eksploatacyjne)
Proszę o jakąś radę, bo sam już nie wiem , czekać dalej na pojawienie się jakiejś hondy ? czy brać to bwm, potrzebuje auta na zimę, w maju wyjeżdżam za granicę więc to auto potrzbuje tylko do maja, chyba że pojadę nim do pracy, ale musiał bym mieć duże zaufanie do takiego auta

Mam nadzieję że jakoś to wytłumaczyłem, podkreślam że tylko te dwa auta wchodzą w grę :)
zwyklo
Nowicjusz

17 Gru 2018, 22:20

ani jedno ani drugie nie Twój budżet a poza tym następnym razem opisuj o jakie silniki Ci chodzi
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Gru 2018, 22:58

masz rację powinienem wspomnieć o silnikach, ale jak odp wolał bym np podanie również jakiegoś auta jeśli już uważasz że żadne z tych nie pasuje. ale dzięki
zwyklo
Nowicjusz

17 Gru 2018, 23:20

Masz jakieś linki do ogłoszeń? Ogólnie E46 w tym budżecie bym sobie darował.
No i jak auto potrzebujesz na pół roku to kupiłbym byle co w jak najlepszym stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Gru 2018, 07:12

Bmw e46
[link do oferty na Olx wygasł]

Honda

Druga Honda tańsza ale do poprawek
zwyklo
Nowicjusz

18 Gru 2018, 09:47

BMW od handlarza więc daruj sobie na pewno.
Pierwszy Civic wisi już jakiś czas i sporo wyświetleń więc sam sobie odpowiedz na pytanie czy warto..
Drugi to dobry gruz..

A może takie Megane? Tylko czy aby na pewno pierwszy właściciel (tablice ma już unijne a powinien mieć z flagą).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...
    Skoda Fabia: komfort i ponadprzeciętna przestronność
    Nowa Skoda Fabia może pochwalić się ponadprzeciętną przestronnością. Kompaktowy, niespełna 4-metrowy samochód posiada miejsce dla pięciu pasażerów i wyposażony jest w jeden z największych bagażników w ...

18 Gru 2018, 16:21

Mój kolega sprzedaje takie coś [link do oferty na Olx wygasł] niby po pieniądzach (na motoryzacji zbytnio się nie zna), ale nie widziałem, żeby go upalał
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

18 Gru 2018, 16:55

dzięki reno fajne patrze i się zastanawiam
zwyklo
Nowicjusz

18 Gru 2018, 17:54

cześć
to bmw tez fajne widzę że na bogato w środku ale cena coś za niska jak za takie wyposażenie, trochę mam daleko nawet bardzo, wcześniej nie wspomniałem, ale jestem z Gorlic (Małopolskie), więc tak max 1,5 godz jazdy bym chciał, a tu mam prawie 3 godz jazdy
zwyklo
Nowicjusz

18 Gru 2018, 18:14

Jakbyś chciał to mogę go popytać co nieco i ew obejrzeć, bo mieszka dosłownie blok w blok :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

18 Gru 2018, 18:28

nom dobrze, choć wydaje mi się że to Twoje auto ale okej niech będzie że to kolegi, z tym że tak jak mówię mam 3 godziny jazdy jak nie więcej więc raczej lipa
zwyklo
Nowicjusz

18 Gru 2018, 18:34

Zapewniam Cię,że nie moje, nie mój target :roll: tylko proponowałem, bo wrzucałeś wyżej to auto, ale jak już robisz mi taką łaskę i pozwalasz na zebranie info to nieważne, nie było tematu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

18 Gru 2018, 18:49

fajne autko tylko że daleko niestety chyba że kolega mieszka w krakowie samym to wtedy lepiej bo 2 godziny jazdy a 3 to duża różnica
zwyklo
Nowicjusz

18 Gru 2018, 18:53

Drogi autorze tematu, wiem bardzo dobrze jak to jest napalić się na coś - taki efekt młodości, chociaż sam jestem młody to nauczyłem się że pośpiech w niczym Ci nie pomoże, chyba że w utopieniu kasy.
Każdy chce Ci uświadomić że e46 od handlarza za 7 tyś nie będzie zbyt rozsądnym wyborem - uwierz że widziałem samochody wiele droższe i były szmelcem.

Posłuchaj się dobrej starej rady że warto wziąc to co jest w dobrym stanie niż napalić się na daną markę i jeździć bublem.
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008

18 Gru 2018, 19:30

no dobrze, dlatego też pytam tu na forum żeby ktoś mi pomógł, wybrać jednak hondę i poczekać aż się jakaś fajna znajdzie ?
zwyklo
Nowicjusz