Co WYBRAĆ?? seat Ibiza IV TDI czy Golf IV TDI ??

07 Gru 2008, 21:38

witam..chciałebym zeby ktoś mi doradził..mam 18000zł na samochód i zastanawiam sie jaki kupić samochód, chodzi mi wyłacznie o Sata ibizę IV z 2003r. czy lepiej wybrać Golfa IV z 98/99 moze 2000 roku- jesli cos sensownego za taką kaskę by sie znalazło najlepiej w tdi ..za rady dziękuje z góry...pozdrawiam
gaz i łoska,opór i w pizd....;)
radex
Nowicjusz

07 Gru 2008, 22:44

Bierz ibizę, autko znacznie młodsze, a awaryjnością wcale nie ustępuje golfowi. Z tym, że trzeba się liczyć, że ibiza to jednak autko segment niżej od golfa, dlatego jest między innymi mniejsze
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

07 Gru 2008, 22:50

Silniki niby te same ale VW lepiej wykończone.Chociaż skoro jest taka różnica w roku produkcji to mi się wydaję że seat będzie lepszym rozwiązaniem.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

08 Gru 2008, 02:45

Znów pojawia się pytanie, czy patrzeć na wiek czy na inne aspekty. Ja zdecydowanie wybrał bym Golfa (mimo, że sam jeżdze seatem) Jest to napewno większe auto, a co ważniejsze, wykonanie golfa jest o niebo leprze niż seata, na każdym kroku można spotkać powszechne opinie że seat to VW, ale jeżeli miał byś styczność z tymi markami to stwirdzisz śmiało, żę VW to VW seat i skoda jednak idą lekko w tyle. Taka jest moja opinia. Pozdrawiam.
piotr84
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz - okolice

08 Gru 2008, 20:47

dzięki za rady:) szukając bedę brał obydwa pod uwagę;P no a co byście powiedzieli na temat przebiegów aut??bo np.golf z 1999 bedzie miał conajmniej 200tys. no a taka ibizka z mojej obserwacji to tak do 150 duzy wybór by był..pozdrawiam rownież.
gaz i łoska,opór i w pizd....;)
radex
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżony crossover Mitsubishi ASX
    W polskiej ofercie Mitsubishi Motors debiutuje właśnie odświeżony model najpopularniejszego modelu tej marki w Polsce i Europie – crossovera Mitsubishi ASX z nowym silnikiem Diesla. Wzbogacono wyposażenie pojazdu, silnik ...