Co wybrać Volvo V40, Passat B5, Accord, BMW E46 (benzyna)

13 Maj 2011, 08:10

boonial7, na Twoim miejscu rozglądał bym się za BMW e46 (piękne autko i bardzo dobrze się prowadzi miałem przyjemność jeździć 320i powiem ze byłem mile zaskoczony) jakiś czas temu sam szukałem tego modelu niestety nie udało mi sie znaleźć zadbanego egzemplarza do ceny 30 000 wiec odpuściłem, ostatecznie kupiłem accorda bo słyszałem wiele dobrego o tym aucie i spokojnie mogę Ci go polecić VI generacja bardzo ładnie znosi gaz zrób to u dobrego gaziarza (lubryfikacja jest nie potrzebna wg mnie ) i będziesz zadowolony z taniej i bezawaryjnej jazdy. :cool:
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

13 Maj 2011, 15:58

Jerzy założył zakład blacharski/lakierniczy odkąd zaczęły Fordy gnić ;) ale to tak żartem. A na poważnie to nie ma sensu dyskutować co ma tańsze części i co lepsze bo każdy z tych samochód ma jakieś wady, Honda niezawodna ale części też drogie, Passata znaleźć w ładnym stanie trudno ale części tańsze ze względu na popularność, Volvo nie pordzewieje za to no i ma ładną sylwetkę, zależy co ktoś sobie ceni w samochodzie, i myślę, że takim kompromisem właśnie jest Accord.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2011, 19:12

Dzieki za informacje, na pewno bardzo przydatne dla mnie:)
Jutro wyruszam w podróż (niemcy, belgia) tak naprawde wybiore auto które bedzie najbardziej zadbanym egzemplarzem, marke zsuwam na dalszy plan jednak mam nadzieje trafić na zadbany egzemplarz E46... czas pokaże :razz:

Oczywiście nie omieszkam sie "tu" pochwalić zakupem :lol: .

Pozdrawiam
boonial7
Nowicjusz

15 Maj 2011, 14:56

W takim razie czekamy, aczkolwiek licze ze jednak kupisz jakiegos ladnego acco :mrgreen:
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Maj 2011, 13:21

Witam,

Mam juz auto, tak jak chciałem BMW E46 318i (143 KM :lol: ) kombi, 2002 r. Piekna maszyna ksiazka serwisowa do konca, kupiona od niemca, zadbana, silnik pracuje idealnie, a jazda tym autem to poezja (przejechałem nim wczoraj ponad 1000 km), splananie na 100/ 7 l MASAKRA, przy takiej mocy, mam nadziej ze bedzie mi długo słurzyc :roll:

Mam pytanie na temat gazu, prosze o podpowiedz jakiej firmy instalacja, ewent. gdzie, może macie jakieś warsztaty, które polecacie, najlepiej Rzeszów.
boonial7
Nowicjusz

18 Maj 2011, 13:38

Czy dużo jeździsz? Jaki przebieg pokonujesz rocznie?

Przy takim spalaniu nie inwestowałbym w gaz.
hades
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B8
Silnik: TFSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

18 Maj 2011, 19:22

boonial7, graty autka, aby dlugo bezawaryjnie sluzylo :mrgreen:
Ze swojej strony moge Ci polecic w Jarosławiu na cegielnianej dosc solidnie panowie robia, uwazaj tylko na Automacher rzeszow nie maja dobrej opini reszty nie znam; a instalacja Landi Renzo, jedna z najlepszych.
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Maj 2011, 11:55

hades napisał(a):Czy dużo jeździsz? Jaki przebieg pokonujesz rocznie?

Przy takim spalaniu nie inwestowałbym w gaz.

Czemu nie ? Po moich obliczeniach wychodzi że przy około 20 tyś rocznie instalacja zwróci mi sie za około 1,5 - 2 lat. Poza tym mam taka nature że wole raz wydac więcej a pozniej sie nie marwic na wydawanie kasy na paliwko :razz: Do tej pory miałem Golfa III na gaz i mimo sapalnia około 10 l LPG, nie odczywałem kosztów tankowania, a teraz miałem okazje przez kilka dni jeżdzić nowym nabytkiem i w przeciagu kilku dni odczułem to i to znacznie, pomimo i tak niewielkiego spalania benzyny jak na ten silnik.

Biedrona własnie w tej chwili montuja mi instalacje w EKSA w Rzeszowie, pytałem kilku znajomych i polecaja mi ta firme, a do Jarosławia nie pojage głównie z braku czasu, ale dzieki za info.
Zakładam instalacje STAG 4, z tego co wyczytałem to opinie ogólnie są dobre.
Jak wybiore z warsztatu napewno podziele sie opinia jak bedzie śmigać :lol:
boonial7
Nowicjusz

26 Maj 2011, 12:58

boonial7, daj znac jak Ci zaloza instalke czy wszystko jest ok be tez mam ochote to zrobic ale dopiero za jakies 2-3 miesiace
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Cze 2011, 12:59

Biedrona napisał(a):boonial7, daj znac jak Ci zaloza instalke czy wszystko jest ok be tez mam ochote to zrobic ale dopiero za jakies 2-3 miesiace

Przejechałem około 1000 km i jest jak narazie wszystko OK, czuc delikatnie spadek mocy, ale to raczej norma. Trochę dziwi mnie spalanie wyszło mi 13 l na 100 km, ale po czesci jest to do wytłumaczenia :lol: , teraz praktycznie auto jezdzi po miescie + klima, a poza tym "ciesze" sie mocą i nie moge sie nieraz powstrzymac :razz: . Dziś zalałem do pełna i bede jezdził normalnie więc to powinno dać mi jakiś wskaznik rzeczywisty spalania.

Co do samego serwisu, na prawde pełen profesjonalizm, insalacja zamontowana estetycznie, chłopak który mi zakładał instalacje widac że to lubi i tym zyje, nie jest to koleś typu "ide do roboty bo musze". Pojade za niedługo na pierwszą regulacje, ale dopiero kiedy wyjezdze ten zbiornik, żebym miał pewnośc do do ilosci spalania, licze na 10,5-11 l na 100.

Odezwe sie jeszcze po regulacji.
boonial7
Nowicjusz

17 Cze 2011, 11:47

NIe zakładam nowego tematu, nie chce robić bałaganu, a nie moge znaleśc informacji która mnie interesuje, a mianowicie:

Ile oleju wchodzi do silnika BMW 318i (2.0, 143 KM) benzyna?
boonial7
Nowicjusz

25 Mar 2015, 01:53

co o nim sadzicie ?
matuzino512
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 02 2014
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Golf MK2
Silnik: 1.6 td
Paliwo: Diesel