Co wybrać?

20 Kwi 2007, 12:57

Witam mam takie pytanie który z tych samochodów jest najlepszy pod względem technicznym jak i przyjemności z jazdy..To bedzie mój pierwszy samochód wiec pod uwagę biorę następujące auta:
-Audi A6 automat
-Mercedes C220 automat
lub w menualu
-Audi TT
-Bmw Z-3
Dzięki za odpowiedzi..pozdrawiam..
Nabity
Nowicjusz

20 Kwi 2007, 13:02

Mimo wszystko polecam Mietka C220. W tym 'władcy pierścieni' jaki silnik ?
Jesli 2,5 tdi to może jednak Audi, ale zależy od ceny, wieku ... itd.

Dwa sportowe zależy, ale raczej mogą być po szaleństwach. Nie polecam.
W każdym razie ja bym nie brał.

ps. a czemu BMW nie wchodzi w grę (seria 3)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

20 Kwi 2007, 13:20

Wiec w samochód chce żeby był do 2 litrów.Rocznik to biorę pod uwagę od 2000..Czemu nie polecasz sportowych??To poradz co lepsze?
Nabity
Nowicjusz

20 Kwi 2007, 13:38

A z BMW biorę tylko pod uwagę właśnie Z-3.Nie za bardzo podoba mi sie E-46 lub E-39 i z tego co słyszałem to są dosyć wadliwe.Ale niewiem nie znam sie dlatego się pytam..Taka jest moja opinnia na temat tych samochodów..A jakie jest twoje zdanie?Dzieki za odpowiedz
Nabity
Nowicjusz

20 Kwi 2007, 20:07

Sportowe mogą być po 'przejściach'. Poza tym eksploatacja przez poprzedniego właściciela. Przy sportowych należy sądzić iż raczej zwolennikiem cruise'ngu to on nie był.
Nie odradzam zakupu, ale byłbym tutaj ostrożny. BMW był ostatnio opisany w jakiejś gazecie – w dziale używane (nie będę robił reklamy). Mało awaryjny to nie był, ale można polecić (znów na potęgę się też nie psuł). Zależy jak był eksploatowany.
Co do TT. Do czasu kiedy kierowcy zablokowali Ingolstadt Audi nie chciało przyznać, że wyprodukowało bubla. Dopiero potem go poprawiono. Z awaryjnością jest jak w BMW. Ale pytanie czy ten konkretny egzemplarz ma pousuwane wady fabryczne – lub jaki rocznik to jest (rozumiem, że Tobie chodzi tylko o silnik 1,8) ? Mogło być, że właściciel to olał i nie pojechał na przegląd – darmowy.
Co do A6, to ładne auto. Mam i miałem z nim do czynienia. Ujmę to tak. Psuje się na potęgę, ale w ASO powiedzieli mi, że ma pan niemieckie auto, ma pan Audi. Żenada i bez komentarza.
Co do klasy C – choć za Mietkiem nie przepadam – to jest chyba najlepsza wśród Benz'ów pod względem awaryjności. Mało traci na wartości, dobre ma automaty. Części można i należy kupować zamienniki bo – raczej (tu się nie orientuję) – oryginalne będą b. drogie.
Choć Mietka nie lubię jednak go polecam, jeśli BMW seria 3 odpada.
To moje zdanie i ja bym takiego szukał. Cóż jeśli się nie podoba - auto ma się właśnie - przede wszystkim podobać ;)

ps. chodzi mi w A TT o silnik 1koma8 (bo sie ta emotka robi) :twisted:
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

24 Kwi 2007, 16:43

Dzieki Wielkie za odpowiedz.Wiec tak sportowe sobie odpuszcze..Ale myśle jeszcze nad mietkiem S klasa W 220 2000-2001 rok tylko tam jest większy silnik bo 3,2 litra co o nim myślisz??dzieki za odpowiedz..
Nabity
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...

26 Kwi 2007, 08:17

Wiesz co ja bym wzioł Audi TT bo nie lubie automaów więc jka dla mnie odrazu odpada A6 i Cklasa.Z-3 nie podoba mi się zwyglądu jak dla mnie za małe wizualnie.Zastanowilbym się and Hiundaiem Coupe.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków