Co wybrać

25 Wrz 2011, 23:04

Z góry przepraszam za umieszczenie tego pytania w tym dziale ale za bardzo nie wiedziałem gdzie.Moja dziewczyna ma podwójne obywatelstwo i zastanawiamy się czy lepszym dla nas wyjściem jest ściągać auto z Niemiec i płacić akcyzę 18,6 czy może zarejestrować na nią i ubezpieczenie i przegląd wszystko w Niemczech.Czy ja także mogę jeździć tym autem po terenie Polski ,czy może doczepić się Policja lub ktoś inny? Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii.Z góry dzięki za porady.
szarmancki30
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

26 Wrz 2011, 11:48

nawet anglik jak jest zarejestrowany i ubezpieczony aktualnie w UK to mozesz sie nim poruszac po Polsce. Sprawdz co wyjdzie taniej czy sprowadzenie do Pl zarejestrowanie u nas i oplacenie ubezpieczenia w Pl (wszystko okolo 2tys zalezy od pojemnosci) czy taniej wyjdzie zarejestrowac w niemczech i tam oplacac ubezpieczenie , niestety nie znam kwot ubezpieczeniowych w Szwablandii
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...