Co wybrać z tych dwóch Hond ?

26 Gru 2011, 21:55

Spodobała mi się Honda Civic VII w wersji Sport.
Nie wiem ,która wybrać
S -Type
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
czy lepsza mocniejszą
R-Type
[link do oferty na Allegro wygasł]

Gdyby nie ekstremalne cenny benzyny w Tuskolandzie to nawet bym nie zastanawiał się tylko kupił bym wypaśną R-Type 200 koni i silnik 2 litry robią swoje.

Tak muszę rozważyć opcje bardziej ekonomicznej wersji S-Type 110 km 1,6.
Rocznie jezdze ponad 20 000 km do roboty 54 km w dwie strony dzienie.

A może wybrać wersje diesel
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie wiem bardzo podoba mi się ta Honda tylko w naszym kraju jest nieproporcjonalnie drogie w stosunku do zarobków paliwo.
A ja nie mam zamiaru jeździć jakimś Panda,Tico czy Seicento bo mało pali LPG.
slawob
Nowicjusz

Miejscowość: podbeskidzie

26 Gru 2011, 22:13

Ale ta R to jest licytacja, za 15k zl nie kupisz takiego auta jezdzacego... z 30k zl bys musial dac.

Wiesz co ci powiem, kup najlepiej Leona/Ibize z TDI, za 15k zl mozna juz dorwac 1,9 TDI 130KM, zachipujesz go i masz w 150-160KM, silnik moze i jest lekko przestarzaly(na pompowtryskiwaczach) ale nie sprawia wiekszych problemow i mocy pod dostatkiem bedziesz mial, a jak nie chcesz LPG, to to bedzie najlepsze rozwiazanie dla ciebie. Co ci po takiej civic 110KM, gdy to jest tylko taki sobie silniczek, w tym mocy nie bedzie czuc przy przyspieszaniu 80-120km/h(mozesz to nawet na 3-cim biegu pilowac, a i tak bedzie tylko tak sobie to szlo), a 1,9 TDI 130KM nawet bez chipa, dosc fajnie idzie przy w miare lekkiej budzie, jak chodzi o wyprzedzanie na 4-tym biegu.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

27 Gru 2011, 10:30

kobieta moja ma od jakiegos czasu wlasnie civica 1,6 110ps w benzynie bez zadnego gazu bo ten silnik ani ten 2 litrowy nie nadaje sie do gazowania , spalanie 1,6 w krakowie jest na poziomie 8l/max w trasie nawet kolo 6 wiec niema tragedi , diesle w civicu sa lekko mowiac nie udane
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

27 Gru 2011, 16:49

Dzieki za porady.
W sumie to mam zamiar jechać do roboty do UK na wiosnę.
Tam Honde 7 Type R kupie już za 2-3 tys funtów a i paliwo dużo tańsze w stosunku do tego ile zarobie ,wiec będę mógł poszaleć nie patrząc na koszta.
slawob
Nowicjusz

Miejscowość: podbeskidzie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTI
    W halach targowych nad Jeziorem Genewskim Volkswagen prezentuje – obok Golfa GTD – także seryjną wersję nowego Golfa GTI. W nadwoziu na bazie Golfa VII można zauważyć liczne elementy stylistyczne typowe dla GTI, ...