Co za ~6000?

24 Lis 2009, 20:40

barol91 napisał(a):no to trzeba bylo odrazu pisac swoje propozycje a nie :smile: a ja teraz spytam inaczej czy jest jakies auto ktore Ci sie podoba do ktorego niemasz zadnych minusow??

Raczej nie ma takiego.
A co do Accorda to nie rozumiem o co chodzi, o to że 200 ccm większy i ubezpieczenie będzie ok 70 zł większe? A może o to że pali prawie tyle samo co 1.6 z racji tego że jest większy i mocniejszy a co za tym idzie nie męczy się?
Bo chwilami to ludzi nie rozumiem, musi być pojemność 1.6 mimo że spali w niektórych autach tyle co 2.0 ale musi i już.
stasiowski121

24 Lis 2009, 20:43

no Honda Civic ^.^ bo w tej cenie to raczej bedzie jedyna rozsadna propozycja, jezeli chodzi o niskosc spalania, niska awaryjnosc i przede wszystkim dynamike jazdy.

!!A TERAZ INNA KONFIGURACJA!!
Powiedzmy (mozliwe ze tak bedzie ;p), ze mam przeznaczone na autko 10 tys zl
(te same wymagania co w 1szym poscie)

No ja bym patrzal na Civic w Coupe :) ale co wy byscie innego doradzili? :)

@EDIT
stasiowski121 - sa poszczegolne progi skladek OC :) (zaleznie od ubezpieczalni [<1.3 ; 1.3-1.6 ; 1.6-2.0 ; >2.0). nie chodzi tu teraz absolutnie o spalanie
japcok pall
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

24 Lis 2009, 20:52

Nie wiem co to za firmę masz ale w większości jest co 200 ccm i np. w Hestii za silnik 1.6 płaci się 854 zł bez żadnych zniżek ze wzwyżką za wiek a za 1.8 płaci się 919 zł.
Więc dalej to taka różnica?
Jak masz jakieś zniżki to wychodzi o wiele taniej a różnice w pojemności to sprawy rzędu kilkunastu złotych.
stasiowski121

24 Lis 2009, 21:36

temat nie ma na celu polemizowania na temat skladek OC, a jesli w wymaganiach dalem 1.6, to ma byc do 1.6. Cos jeszcze chcialbys dodac?
japcok pall
Nowicjusz

24 Lis 2009, 21:47

Nie, nie mam zamiaru dyskutować z Tobą, zwłaszcza dlatego że odrzuciłeś na początku samochody które były by najmądrzejszym rozwiązaniem oraz Twoje odpowiedzi przypominają (bez obrazy) rozkapryszonego dzieciaka który właśnie odebrał prawko.
Tak że powodzenia w zakupie, więcej tu nie zaglądam więc ubliżanie mi i obrażanie możesz sobie darować.
Bez odbioru.
stasiowski121

24 Lis 2009, 21:48

Civic bedzie za maly przy Twoim wzroscie,autko jest troszke niskie,mowisz ze zmieniasz wymagania coupe do 10tys.zl,to ja mam cos takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Czy na pewno stać Cię na diesla?
    Myślisz, że spalanie to jedyne koszta eksploatacji? A co z osprzętem silnika, wyeksploatowaniem samochodu i eksploatacją miejską. Diesel nagrzewa się po 10-15km w mieście. Wtedy ropniak pali 2x więcej jak nie więcej, W dodatku ...

24 Lis 2009, 22:10

21 lat, uprawnienia od ponad 3......whatever...

barol, obydwa te autka fajne, ale ja dalej stawialbym na civic :)
miejsca w civicu jest duzo, bo juz mialem okazje pare razy sie przejechac :) tym bardziej ze w tym aucie bardziej sie lezy niz siedzi :p (kolega akurat mial kubelki, moze dlatego ;) )
japcok pall
Nowicjusz

25 Lis 2009, 06:55

No to bierz Civica i tyle w tym temacie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lis 2009, 08:30