Co zamiast minivana Opel Meriva?

03 Sty 2009, 17:07

Witajcie,
Od 5 lat jeżdżę małym (tylko z wyglądu) minivanem Opel Meriva. Auto niby na bazie Corsy i wymiary zewnętrzne ma nieduże ale w środku spoooro miejsca (rozstaw osi 261cm) - może to złudzenie przestronności za sprawą wysokiego nadwozia ale raczej nie - tutaj naprawdę jest wygodnie...choć bardzo plastikowo. Nadszedł czas na zmianę podyktowaną chęcią posiadania lepszej marki ale przede wszystkim ładniej wykonanego wnętrza i odrobiny elegancji. Wybór padł na Audi A3 Sportback i tu...po obejrzeniu w realu zdziwienie. Wnętrze OK ale jakieś małe. Wszystkie wymiary zewnętrzne większe niż w Merivie ale we wnętrzu tego nie widać. Pewnie to moje przyzwyczajenie z minivana siedzieć wysoko, dobra widoczność z każdej strony, duże szyby itp a tutaj człowiek czuje się obudowany z każdej strony, szybki małe, lusterka małe itp - czy to tylko wrażenie? Co kupić zamiast tego? A może Golfa Plusa - jednak tu dużo taniego plastiku a zależy mi na ładnym wnętrzu i dobrych materiałach. Poradźcie... robiw
robiw
Nowicjusz

03 Sty 2009, 19:16

Golf Plus ? - Niee...
Moje propozycje:
Audi A4
VW Passat B5 (FL)
VW Golf IV, V.
VW Bora

A w jakiem przedziale cenowym chcesz to autko ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

03 Sty 2009, 20:15

Czemu nie Golf +? A wspomniane Audi A3? Chcę kupić używane, max. 3 lata - max. 55tys...robiw
robiw
Nowicjusz