Co zrobić by zmienić zawód?

11 Lut 2009, 14:41

Co zrobic by zmienic zawod?? jesli ma sie zawod piekarza, a chce sie zostac mechanikiem samochodowym?? slyszalam ze sa jakies kursy, gdzie sie odbywaja, ile kosztuja i jak dlugo trwaja?? czy po skonczeniu kursu mozna pracowac jako mechanik??
jesli ktos zna odpowiedz na pytanie to prosze odp, lub napisac na gg(7409395). Z gory dziekuje!

PROSZE O POMOC:(
qw
Nowicjusz

Miejscowość: z daleka

11 Lut 2009, 14:54

Spotkałem się tylko z kursami dokształcającymi zawodowych mechaników... Sam szukałem kursów mechanicznych itp. Na nic takiego się nie natknąłem... Jedyne wyjście to znaleźć taki warsztat w którym zatrudnią Cię bez wykształcenia mechanicznego.
Kamik
Początkujący

11 Lut 2009, 15:07

Ja mechaniką interesuję się od dziecka i nadal uważam że jestem "malutki" w tym temacie. Motoryzacja to bardzo obszerny i skomplikowany temat. Powiem szczerze że nie dla każdego. Więcej nauczyłem się w moim garażu niż w szkole mechnicznej. Teoria jest ważna ale praktyka niezbędna. Polecam poprostu zatrudnić się jako pomocnik mechanika i odwiedzać forum motoryzacyjne.
Powodzenia.
Dj
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

11 Lut 2009, 21:26

dziekuje za odpowiedzi, ale interesuje mnie to czy mozna przejsc taki kurs by potem bez problemu mozna bylo znalsc prace jako mechanik majacy zawod piekarza??
qw
Nowicjusz

11 Lut 2009, 21:52

Tak jak pisałem... Sam szukałem takiego kursu i nie znalazłem... Poza tym ukończenie takiego kursu dużo Ci nie da... nauczy kilku podstaw których i tak byś pewnie nie użył w praktyce... Zrób jak pisał Dj, zatrudnij się jako pomocnik mechanika, tak o wiele więcej się nauczysz i będziesz od razu w zawodzie jako mechanik...
Kamik
Początkujący

11 Lut 2009, 22:20

dobrze, dziekuje bardzo:)

PS. jesem dziewczyna:)
qw
Nowicjusz

11 Lut 2009, 22:21

piecz chleb i bulki ludzie jedli jedza i jesc beda. a za mechaniką ciezko zdążyc. pozdrawiam!
shrek19791016
Początkujący