Co zrobić z LPG kiedy nie chcę go używać?

11 Lut 2015, 22:25

witam kupuje samochód konkretnie Opla Corse 1,4 60km 1994 r z LPG , gaz na butle, no i ja bym bardzo nie chciał gazu i mam pytanie,
Czy mogę ten gaz jakoś zdemontować po niskich kosztach, lub jak 1 opcja nie podziała, to czy mogę mieć ten gaz ale go po prostu nie używać. Niech on sobie np będzie ja sobie będę lał benzyznke a gazu nie używał i czy w ten sposób nie uszkodzę czegoś? lub może macie inne pomysły??
Virhuan
Nowicjusz

Auto: Nie mam

12 Lut 2015, 14:05

Virhuan napisał(a):kupuje samochód konkretnie Opla Corse 1,4 60km 1994 r z LPG , gaz na butle, no i ja bym bardzo nie chciał gazu

To po co kupujesz samochód z LPG? Jest duży wybór aut które go nie mają zamontowanego.
Virhuan napisał(a):czy mogę mieć ten gaz ale go po prostu nie używać

Jeżeli już masz gaz w samochodzie to nie powiem kim trzeba być żeby go nie używać, ale oczywiście można jeździć tylko na benzynie. Demontaż instalacji to dodatkowy koszt.
Virhuan napisał(a):może macie inne pomysły?

Jedyny słuszny pomysł to taki żeby kupić auto bez LPG jak nie chcesz jeździć na gazie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

12 Lut 2015, 14:37

Można go zdemontować i wyrejestrować. Pozdrawiam
GAZFACH
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 08 1977
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Honda Civik
Silnik: 1400/90
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Master Truck 2009 / relacja
    Już po raz piąty w Opolu odbył się Międzynarodowy Zlot Ciężarowych Pojazdów Tuningowych Master Truck. Zlot Master Truck, czyli święto podrasowanych ciężarówek, to impreza znana w całej Europie. Rokrocznie pojawiają ...