REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Cichy77 napisał(a):Ehh… kupujesz z pierwszej ręki i już może być wałek nie do wykrycia.
Nie bardzo, rozmawiałem z jedną osobą która robi takie przeglądy i oglądałem też wypowiedzi innych osób z innych koncernów wszyscy twierdzą że przy zmianach przebiegów niewielkich czyli do około 40 tyś. km jest to praktycznie nie do wykrycia jeżeli taki przebieg został zmodyfikowany we wszystkich modułach w których się zapisuje. Więc nawet ASO ma z tym problem, a przypuszczam że jak nie mają cynku że coś było robione to nikt nie będzie się tu zagłębiał i szukał więc auto przechodzi przegląd i po sprawie.yeti65 napisał(a): ASO na przeglądzie z łatwością wykryje taki wałek, oczywiście jak będzie im się chciało
No tak ale jeżeli pierwszy właściciel będzie robił tak jak opisałem wyżej to kupujący taki samochód otrzyma informację że przeglądy były na czas i przebieg który oni udokumentowali, a w rzeczywistości może być inaczej. Oczywiście nie wszyscy robią takie wałki ale zdarzają się.yeti65 napisał(a):Miałem na myśli przegląd przed zakupem w ASO.