Cordoba 1.6 szarpie na zimnym silniku

16 Lut 2014, 01:40

joe94tm napisał(a):To też było już sprawdzane.
?
i jak to wyglądało?

zrób jeszcze jeden test jest taki szmatławiec w naszych autach egr się nazywa broń boże nie wymieniaj od razu ;) dodaj gazu do ok 3000 obrotów i przytrzymaj chwile ok minuty jak zacznie ci nierówno pracować silnik - a nie powinien - to znaczy ze się przycina ;), ewentualnie jak piszą koledzy to przepustnica, przydałby ci się multimetr to wtedy pomogę sprawdzić potencjometr, jeszcze może któryś z kolegów pomoże z testem silnika krokowego bo tego to nie wiem jak dokładnie sprawdzić...

ile auto ma przebiegu

i jaki jest to konkretnie silnik
kamrat3
Nowicjusz

Auto: Daewoo Espero
Silnik: 1.8 w holokauście
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

16 Lut 2014, 09:05

mój silnik to 1.6 8v 75km ALM, nie posiada on zaworu recyrkulacji spalin (egr), krokowca także nie ma (przepustnica jest elektroniczna). A multimetru narazie nie mam bo mi się zepsół, będe musiał kupić niedługo. Po sprawdzeniu już prawie wszystkiego śmiem podejrzewać że jest to wina przepustnicy, albo nawet sterownika silnika. Muszę jeszcze poczekać, aż przyślą mi czujnik temp. z reklamacji.
joe94tm
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 1994
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1999

17 Lut 2014, 18:23

PROSZĘ O POMOC. WAŻNE !!!!
Dzisiaj sprawdziłem opór w przepustnicy (800A) i gdy otwieram przepustnice nic się nie zmienia.
Postanowiłem kupić przepustnice. Ale nie wiem: Czy będzie pasowała przepustnica o innym numerze (moja to 030 133 064F) ? Czy trzeba wtedy ją adoptować vagiem ?
joe94tm
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 1994
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobus Mercedes-Benz Travego dla klubu Legia Warszawa
    Legendarny klub warszawski – Legia Warszawa otrzymał luksusowy autobus turystyczny Mercedes-Benz Travego. Piłkarzom został on po raz pierwszy zaprezentowany 28 stycznia rano, odbierając na lotnisku legionistów ...