Witam koleżanki i kolegów, jakiś czas mnie nie było na forum. U mnie zaszło sporo zmian, ze służbowej Astry G 1.7 cdti i Astry H 1.3 cdti przesiadłem się na Skodę Roomstera 1.9 tdi
![Smile :)]()
W ostatnich postach pisałem o kupnie hothatcha dla frajdy i zabawy - i zakupiłem Astrę F 2.0 gsi 16v - zrobiłem, remont generalny karoserii + motor, trochę pojeździłem i teraz sprzedałem. Jako, że zmieniłem pracę i samochód służbowy mam do dyspozycji tylko w godzinach pracy czyli 8 - 16 więc zaszła potrzeba zakupu w miarę ekonomicznego, bezawaryjnego i szybkiego (oczywiście w miarę możliwości diesla) samochodu. Kwota do wydania - najlepiej koło 16 tyś. PLN - proszę o nie pisanie postów w stylu dołóż 2 - 3 tyś. ponieważ mam 16 tyś na auto i 2 tyś na rejestrację + podstawowe wymiany i ubezpieczenie i nic więcej. Do pracy obecnie dojeżdżam 600 km w miesiącu więc ma to być samochód ekonomiczny przede wszystkim i dynamiczny. Mój typ to Seat Cordoba Vario (ewentualnie Ibiza) 1.9 tdi 110 km potem Skoda Octavia I 1.9 tdi 110 km i w ostateczności Golf IV 1.9 tdi 110 lub 130 km. Proszę o rzeczowe i konkretne odpowiedzi - bez gdybania i czystej teoretyki. Co proponujecie, może macie swoje typu ? Czekam na odp - pozdrawiam
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...