Corolla - Almera - Civic ? Które? Plusy i minusy?

Corolla vs Almera vs Civic

Toyota Corolla E10 hatchback 1.3 16V XLi (88 KM)
3
60%
Nissan Almera E15 hatchback 1.4 16V (87 KM)
1
20%
Honda Civic V hatchback 1.5 (90 KM)
1
20%
Razem głosów : 5

27 Cze 2007, 18:20

Witam,
noszę sie z zamiarem kupna samochodu do max 8000-9000 zł.
Po wstępnej selekcji wybór padł na 3 modele i teraz pytanie który lepszy:
Toyota Corolla E10 hatchback 1.3 16V XLi (88 KM)
Nissan Almera E15 hatchback 1.4 16V (87 KM)
Honda Civic V hatchback 1.5 (90 KM)
nie V-tec
Teraz prosiłbym o za i przeciw tym modelom i markom, głównie zalezy mi na opiniach użytkowników odnośnie spalania, awaryjności, cen części, ubezpieczenia, prowadzenia, wyposażenia itp.
Wiem, że rolka i civic to troche inna epoka, że almere robili od 96r., wiec naturalnym jest że ma lepsze wyposażenie itd. Honda ma dobry silnik, małe spalanie, ale też sama jest mała (czy wygodna?). Słusznym wyjściem wydaje mi sie Toyota, rodzice mają ten sam model w kombi i jak na razie nie narzekają, tyle że ciężko o dobre wyposażenie w tych autach. Zależy mi raczej na ABS i poduchach. Elektryka niekoniecznie, a zamiast klimy wystarczy szyberdach ;)
Dzięki za rady.
Gość

27 Cze 2007, 20:16

Z tych wybranych modeli wybrałbym zdecydowanie Hondę Civic.
Zobacz inną przykładową ofertę:
[link do Autotrader wygasł]

To jest solidne i zgrabne auto. Ma dobry układ kierowniczy. Honda (6 generacja) z silnikiem 1.4/90 KM ma przyzwoite przyspieszenie, a spalanie jest akceptowalne ( ok. 7 l/100 km) Usterki tego motoru jest stosunkowo rzadkie.

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

01 Lip 2007, 15:58

Ja zdecydowanie wziąłbym Corollkę.
1.Niezawodność (Toyota)
2.Legenda (Corolla X generacji 30 mln sprzedanych modeli)
3.Twój własny wybór

Toyota mało spala jest pojemna (bagażnik) i wygodna, praktyczna i przde wszystkim niezawodna. :)
rafalp1
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...