Corolla, Astra, Fabia, Almera

31 Lip 2011, 17:44

Zastanawia mnie jedno. Wszyscy mówią że Corolla e11 to wyjątkowo trwałe i niezawodne auto, ale porównując cenowo 4 wymienione auta (różne wyceny internetowe) to Toyota jest najtańsza i to o jakieś 1000zł od pozostałej trójki. Porównywałem rocznik 2000 i baaardzo mnie to zdziwiło. Ktoś jest w stanie odpowiedzieć dlaczego Astra II, Almera n16, Fabia czy nawet głupie Polo po lifcie z 2000r są droższe od mega niezawodnej japońskiej Corolki??
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

31 Lip 2011, 18:00

Polowa e11 to pol zlomy pewnie(nie tylko Corolli to dotyczy, ale innych kilkunasto letnich autek tak samo), ona jest niezawodna, jak sie kupi jakas zadbana i bez wiekszego dzwona w przod(a te zadbane i bez zaliczonego dzwona w cale takie tanie nie sa). A do glupiej Fabii czy Polowki czesci sa jednak tansze niz do E11, to samo z Astra II. Wez tez pod uwage to, ze auta niemieckie jakos dobrze stoja cenowo, mimo ze czesto niektorych z nich sie kompletnie nie oplaca kupowac, patrz Passat B5 w 1,9 TDI, zawieszenie slabe, kazdy ma kolo 500k km przebiegu, a stoi dosc dobrze i tak.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

31 Lip 2011, 18:12

ale ja nie robiłem wyceny sam na podstawie moto allegro czy coś, ale wyceny wg rzeczoznawców. Więc nie ma tu mowy o zadbanych i niezadbanych egzemplarzach bo takie sa w każdej marce. Właśnie się zdziwiłem, bo te wyceny podają uśrednioną cenę i wartość autka.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Benzynowe kombi segmentu C z pojemnym bagażnikiem
    Samochody segmentu C cieszą się w Polsce niesłabnącą popularnością. W pierwszym kwartale 2017 roku zarejestrowano – zgodnie z raportem PZPM – ponad 37 tys. takich pojazdów. Za wynik ten odpowiadają głównie ...