Corolla E11 g6

29 Paź 2010, 11:13

Witam jestem zainteresowany kupnem corolli i mam kilka pytań.

Wersja to e11 hatchback g6 1.6 16 V 110 HP
Budżet to 15k + z 5-6k na późniejsze mody

No i mam pytanie autko jak dla mnie lux tylko chciałbym po zakupie troche przy nim pogrzebać i czy ten silnik jest podatny na tuning nie chodzi mi o jakieś podwojenie mocy ale zeby dojśc do tych 140 HP i żeby mieć jakieś 8s do 100

Co więcej nie szukam samochodu do monstrualnych prędkości czy bezsensownego piszczenia albo łorcowania na obrotach na zimnym silniku.
Potrzebuję auta raczej z dobrym przyspieszeniem tak aby łądnie zawijać się do tych 150 bo szybciej nie mam zamiaru jeździć po prostu lubie dynamike i odejść raczej ze świateł.

Może ktoś ma podobne auto i podpowie co i jak.
jelonek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

29 Paź 2010, 13:01

Takie pytanie to raczej na Corolla klubie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

30 Paź 2010, 12:40

Jeżeli dobrze rozumiem to interesuje Cię tylko Corolla tak? Żaden iny samochód w cenie 15-20 tyś?
Mechanic
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczne wakacje dla dzieci na drogach
    Co trzynasta śmierć dziecka w Unii Europejskiej to skutek wypadku drogowego. W Polsce najwięcej wypadków z udziałem dzieci ma miejsce w miesiącach letnich. Najczęściej winni są dorośli. W ciągu ostatnich dziesięciu ...
    Mercedes-Benz A 45 AMG fascynujący samochód kompaktowy
    Po raz pierwszy w historii sportowy oddział Mercedes-Benz prezentuje fascynujący samochód kompaktowy. A 45 AMG to element strategii "AMG Performance 50", stworzonej dla uczczenia 50. urodzin AMG w 2017 roku. Do jego ...