08 Sie 2015, 10:12
Witam wszystkich serdecznie,
Poszukuję auta do jazdy miejskiej + sporadycznie trasa 100km. Po wstępnym rozpoznaniu zdecydowałem, że toyota corolla e12 będzie dla mnie dobrym wyborem. Z racji niewielkich przebiegów nastawiam się na wersję benzynową, z dodatkowych wymagań to wersja 5-drzwiowa oraz klimatyzacja. W sprawie silnika to wydaje mi się, że 1.4 wystarczy chociaż jak się trafi 1.6 w przystępnej cenie to oczywiście nie pogardzę. Budżet dość elastyczny- wstępnie założyłem 12-13k, ale jeśli trafi się bardzo ciekawy egzemplarz (szczególnie z mocniejszym silnikiem) to mogę dorzucić kilka tys.
Zaczynam teraz szukać konkretnych ofert, a z racji tego, że sam nie znam się na temacie potrzebuję porady na co zwracać uwagę w internetowych ogłoszeniach, by niepotrzebnie nie zawracać głowy mechanikowi, który będzie ze mną auta oglądał.
Niedługo będę miał okazję zobaczyć kilka aut w Warszawie, proszę o opinię czy warto umawiać się na wizytę, albo wypunktować wady z ogłoszeń, dzięki czemu sam zorientuje się jak szukać dobrych ofert. Będę także bardzo wdzięczny za inne propozycje aut z podobnego segmentu.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jako alternatywę przewiduję hondę civic VII, co sądzicie o tych egzemplarzach?
Ewentualnie grande punto-chyba trochę przekracza budżet, ale kto wie?
Następny wyjazd planujemy w okolice Radom-Zwoleń-Puławy-Kozienice. Może jakieś ciekawe oferty z tego regionu?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Tariuso