Corolla E12 Problem z kaseciakiem- gra na jedna stronę

15 Maj 2016, 17:06

Witam!

Mam małyproblem z radiem na kasety w Toyocie Corolla E12 2002r. Otóż samo radio gra i buczy bez większego problemu. Ustawienia dźwieku mam tak zrobone aby z obu stron grało z równym...natężeniem? Nie wiem jak to fachowo określić... Jednak jak wsadzę do radia jakąkolwiek kasetę/adapter pod mp3 itd, to dżwięk z automatu się wycisza (trzeba podgłośnić aby cokolwiek usłyszeć), oraz płynie tylko w prawym głośniku. Po zmianie ustawień aby dźwięk był mocniejszy w lewych głośnikach, nadal jest znacząca przewaga głośników prawych. Po wyjęciu kasety, radio zaczyna grać na obu głośnikach,i jak się zapomnę wyciszyć to całe auto mi się trzęsie od muzyki...
Jestem w stanie to naprawić czy nowe radio?
Wqurzak
Obserwowany

Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Toyota Corolla E12
Silnik: VVTi 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

24 Maj 2016, 09:19

Problem nie lezy w radiu, tylko w adapterze. Jak chcesz mieć normalny dżwięk, to wyrzuć tego kaseciaka na śmietnik ( najwyższy chyba na to czas ) i kup normalne radio które odtwarza mp3 z płyty, karty pamięci czy USB. Obecnie to nawet już kończą się radia z płytami. Zazwyczaj kupuje się na karty pamięci i na USB. Radia nie są drogie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl - 850tyś. km w rok
    Niestety błędy w bazie historiapojazdu.gov.pl zdarzają się, system jest nie doskonały, podczas kontroli policjant zagląda przez ramie i cos tam spisuje, nie rzadko nie wiedząc czy to licznik dzienny, tymczasowy czy może to ...