Corolla - swist podczas dodawania gazu

17 Wrz 2016, 13:23

Witam,
kupiłem niedawno corolle (benzyna 1.4) i mam pewien problem. Mianowicie podczas dodawania gazu od 2 biegu pojawia sie swist po prawej stronie od pasazera. Natomiast na biegu jałowym oraz podczas jazdy ze stala predkoscia problem ten nie wystepuje. Co to moze byc ? Czy to problem z nieszczelnoscia gdzies w wezach od chlodnicy ? Z gory dziekuje za pomoc.
flini
Początkujący

Auto: brak

21 Wrz 2016, 14:49

a jak jest na jedynce? próbowałeś pociągnąć go na niej dynamicznie i sprawdzić?
cat11
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1979

26 Wrz 2016, 10:34

Może to któraś uszczelka na dolocie.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Wrz 2016, 16:56

Być może jest to właśnie nieszczelność, bo rozmawiałem z mechanikiem i słuchał pracy silnika to na to wskazywał. Na razie z bawieniem się w to się wstrzymam bo jest to jedynie problem który denerwuje przy jeździe bez włączonego radia ;)
flini
Początkujący

Auto: brak

27 Wrz 2016, 13:34

Jakbyś miał stare auto z gaźnikiem ,to bym powiedział że nieszczelna jest uszczelka pod nim właśnie...Zawsze wtedy pięknie świszczało. :D
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...