Corsa 1.5TD jak obniżyć fotel

27 Cze 2008, 14:00

Witam wszystkich, mam problem jak w temacie liczę sobie trochę ponad 185cm i nie mogę wyprostować się w swoim samochodzie :? . Mój samochód to Opel Corsa B 1.5TD '99 Sport (śmiać mi się chce z tego Sport). Regulacja fotela jest tylko w przód/tył no i można regulować oparcie, ale co ja mam się położyć, żeby widzieć co jest przed mną?!
Teraz pytanie, co mogę z tym zrobić, aby poprawić komfort jazdy? Ogólnie to zauważyłem, że mocowania (szyny) są dosyć wysoko położone i to jest chyba główny problem, bo w samym fotelu siedzi się nie aż tak wysoko. Nawet byłbym w stanie w stanie wymienić fotel lub zainwestować trochę kasy w zrobienie coś z tym, bo jednak jeżdżenie przez cały czas w takiej pozycji nie wpływa korzystnie na zdrowie ;) .
Proszę o pomoc.
profire
Nowicjusz

29 Cze 2008, 16:42

jeśli to wersja sport to można by popatrzeć na sportowe-kubełkowe fotele.przeważnie są niżej położone niż standardowe jednak przeważnie nie są regulowane np pochylanie oparcia,ewentualnie zajechać na warsztat blacharski i podpytać majstrów czy by sie nie podjeli przespawania nizej szyn fotela zeby były blizej podłogi jednak ze względów bezpieczeństwa musi być to wykonane fachowo zeby siedzenie nie oderwało sie od podłogi podczas kolizji np.ewentualnie wymienić samochód na wyższy :wink: pozdrawiam
chicken19
Zaawansowany

03 Lip 2008, 21:14

hmmm... to corsa jest mniejsza od malacza? z tego co wiem to nie ma aż takiego problemu z takim wzrostem w malaczu sie zmieścić
shenici
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kierowcy groźniejsi od piorunów w czasie burzy
    W czasie burzy wielu kierowców najbardziej obawia się wyładowań elektrycznych, choć tak naprawdę dużo większe zagrożenie stanowią nieprzewidywalne zachowania innych uczestników ruchu oraz kiepska widoczność, ...