Corsa A - swap

29 Mar 2008, 14:44

Mam taką chęć stworzenia takiego małego wymiatacza. Z racji, że nie mam stałej pracy bo sie ucze chciałbym zrobić to wszystko w miare nie tak drogo chodź wiem, że podczas swapa często wychodzą nieprzewidziane niespodzianki i wydatki. Chce na początek zakupić niedrogo Corse A, a następnie zakup jakiegos Oplowskiego silniczka 1.8 lub 2.0 np. z Vectry A. Myśle że już taki 2.0 8v 115-konny w takiej Corsie robił by niezłą robote. Teraz pytanie do tych którzy mieli okazje coś takiego zrobić albo zobaczyć lub wiedzą coś w tym temacie. Tak licze za taką Corse do testów w jakim takim stanie jakieś 2000-2500zł, za silniczek jaki taki 600-800zł. Ja ze wsadzeniem, czy dużo będzie kombinacji? Jak ze skrzynią, sprzęgłem i półosiami? I wliczając jeszcze modyfikacje zawieszenia, hamulców itd. jaką kwote musze z góry założyć na stworzenie takiego wymiatacza?
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Porsche 918 Spyder hybrid - 2,6 sek., 887 KM
    Niemcy postanowili zaproponować światu jeden z najmocniejszych układów hybrydowych. W przypadku zaprezentowanego w 2010 roku na Salonie Samochodowym w Genewie i wprowadzonego do sprzedaży w 2013 roku modelu 918 Spyder, ...