Witam, mam problem z moją Corsą B 1996 1.4 w automacie, a mianowicie skrzynia nagle przestała działać do tego stopnia że nie działa żaden bieg włącznie z Parkingiem. Podczas przełączania biegów przy odpalonym silniku coś chrobocze w skrzyni jednostajnie, a przy powrocie na Parking słychać ostry zgrzyt ze skrzyni.
Sprawdziłem olej w skrzyni i wszystko jest ok.
Samochód tego samego dnia normalnie jechał bez szarpania biegami etc. parę minut przed całkowitym zanikiem napędu kierownica podczas jazdy zaczęła delikatnie się kołysać w lewo i prawo po czym skrzynia padła całkowicie.
Mam wykaz błędów skrzyni z komputera , może ktoś z fachowym okiem spojrzy i będzie wiedział jak to ugryźć.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie teorie i wskazówki
Niestety, ale z tą skrzynią do dobrego mechanika trzeba się udać. Błędy wskazują na problemy z hydrauliką. Bardzo niepokojące są zgrzyty, o których wspomniałeś - prawdopodobnie problemem będzie konwerter. Tak czy inaczej skrzynię trzeba na stół i sprawdzać. Warto też zainteresować się pompą oleju i filtrem. Ale jedno jest pewne - dopóki skrzyni się nie otworzy, to są to tylko domysły.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...
Jak przygotować się do podróży kamperem? Jeśli chcesz podróżować całą rodziną lub z przyjaciółmi to całą masę pozytywnych wrażeń dostarczy jazda z przyczepą kempingową lub kamperem. Gdy czujemy zmęczenie, lub spodoba nam się okolica – spędzamy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.