REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
w0rk18 napisał(a):samochód można otworzyć tylko i wyłącznie od strony kierowcy - od strony pasażera oraz bagażnik nie da rady otworzyć bez wcześniejszego otwarcia od strony kierowcy(tzn kluczyk się nie chce przekręcić) - czy to normalne?
w0rk18 napisał(a):podobno nie ma alarmu(wydaje się ze nie ma-nic nie miga), ale obok włączenia świateł(obok przeciwmgłowych) jest dioda - jak dla mnie idealna od alarmu jednak ona się nie świeci(nawet po zamknięciu drzwi) - od czego może być ta dioda
w0rk18 napisał(a):mam pilot(do centralnego) od starego samochodu - czy jest możliwości jego przerobienia aby działał w corsie? jeśli tak to jaki koszt może być tego?
kamil638 napisał(a):w0rk18 napisał(a):samochód można otworzyć tylko i wyłącznie od strony kierowcy - od strony pasażera oraz bagażnik nie da rady otworzyć bez wcześniejszego otwarcia od strony kierowcy(tzn kluczyk się nie chce przekręcić) - czy to normalne?
Normalne. Posiadasz tylko 1 siłownik typu master (sterujący) znajdujący się w drzwiach kierowcy, reszta to slave'y.
kamil638 napisał(a):w0rk18 napisał(a):podobno nie ma alarmu(wydaje się ze nie ma-nic nie miga), ale obok włączenia świateł(obok przeciwmgłowych) jest dioda - jak dla mnie idealna od alarmu jednak ona się nie świeci(nawet po zamknięciu drzwi) - od czego może być ta dioda
Prawdopodobnie od centralki na pilota lub alarmu. Instalacja mogła zostać zdemontowana a diodka została.
kamil638 napisał(a):w0rk18 napisał(a):mam pilot(do centralnego) od starego samochodu - czy jest możliwości jego przerobienia aby działał w corsie? jeśli tak to jaki koszt może być tego?
Sam pilot nic ci nie da. Potrzebujesz sterownik centralnego zamka, który po otrzymaniu odpowiedniego "kodu" z pilota otworzy lub zamknie samochód. Centralki takie są tanie i łatwe w montażu. Teraz nawet do najtańszych jest możliwość podłączenia diodki led dołączonej do zestawu, która świeci tylko po zamknięciu auta.
w0rk18 napisał(a):klucz się przekręci tylko i wyłącznie od strony kierowcy
w0rk18 napisał(a):czy nawet takie coś spełni swoją rolę? [link do oferty na Allegro wygasł]
kamil638 napisał(a):Napisz jeszcze raz bo się zaczynam gubić.
Czy po przekręceniu zamka w drzwiach otwierają się wszystkie drzwi i bagażnik czy tylko te drzwi kierowcy?
Innymi słowy czy posiadasz centralny zamek?