Corsa-blokada silnika

11 Sie 2008, 19:42

Cześć
Mam taki problem kupiłem niedawno Corse B z 2000 r z silnikiem 1.0 - 12V
i gdy jadę przy prędkości 120 km zapala się kontrolka od elektroniki silnika i samochód przestaje się rozpędzać gdy zwolnię do 110 to kontrolka gaśnie i samochód znowu pracuje normalnie i przyspiesza
Dziękuje za pomoc
Renault Megane
Melon1978
Nowicjusz

• 12 Sie 2008, 10:26

jezeli kontrolka zapaliła sie to zapewne w pamieci sterownika jest zapisany bład.nalezy go odczytać.trzeba podłaczyć auto pod komputer.można tez odczytać kody z migania lampki kontrolnej po zwarciu pinów w kostce diagnostycznej-u mnie A i B.jednak jak nie masz wprawy i chociaż delikatnie rozewrzesz piny (sa bardzo delikatne)w kostce to padnie sterownik silnika.wiem z doświadczenia bo u siebie w opelku spaliłem jeden sterownik właśnie przez taką operacje
    chicken19
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Korytarz życia i jazda na suwak już obowiązuje!
      Przypominamy wszystkim kierowcom, że od 6 grudnia 2019 weszły w życie nowe przepisy dotyczące jazdy na suwak oraz tworzenia korytarza życia. Reguluje to ustawa z dnia 16 października 2019 roku o zmianie ustawy Prawo ...