CORSA D 1.2 w Auto Żoliborz - WARTO?

05 Lis 2011, 16:24

Witam,
jestem zainteresowany kupnem samochodu, szczególnie Opla Corsy D 2007/2008 benzyna, z nie za dużym przebiegiem do 60k. Byłem dzisiaj w Auto Żoliborz w Warszawie i oglądałem ten model:

http://g2.pl/samochod.php?idsamochodu=73860

Czy uważacie, że warto za taką cenę? Czy mogę być spokojny, że kupując używany z takiego salonu wszystko jest w porządku a licznik nie jest kręcony?

Samochód wydaje się być zadbany, kilka przetarć na zderzaku, szkoda że nie ma klimatyzacji.
Sprzedawcą powiedział, że dorzuci komplet zimowych opon w tej cenie.

Nie jestem do końca przekonany, jednak mam małe doświadczenie w kupowaniu samochodów i boję się kupić od prywatnego typka lub z komisu.

Widziałem też takiej propozycje, ale to właśnie komis:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Podsumuwując, czy warto brać tego z Auto Żoliborz? Czy ryzykuje dużo kupując z normalnego komisu?

Dzięki serdecznie za pomoc! Pozdrawiam!
kielosz
Obserwowany

08 Lis 2011, 00:24

Zawsze jest to loteria...niestety. Nie zmienia to faktu,iż przed zakupem należy że sprzedawcą z komisu uzgodnić wizytę w serwisie na Twój koszt.Nawet jak zapłacisz 200zł,to lepiej je stracić niż władować się na 25k w bagno. Oczywiście zasada podstawowa,że to Ty wybierasz serwis i wcześniej nie informujesz pana z komisu który..! Inaczej pan z komisu wykona ze 2 telefony i masz "farsę" gotową... Nie muszę mówić,że nie należy się godzić na oględziny auta w warsztacie czy stacji wskazanej przez komisanta...
Powiedz mi jeszcze dlaczego wybierasz model auta,który ...nie jedzie? Niestety to powszechne odczucie użytkowników tego auta.Rozumiem ,że nie zależy Tobie na osiągach ale to auto z 1,2 czy 1,4 po prostu nie jedzie!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Doświadczalny samochód autonomiczny Lexusa
    Po torze testowym amerykańskiego Toyota Research Institute (TRI) jeździ biały Lexus LS 600hL z kamerami na dachu. Obecność licznych czujników nie dziwi – to w końcu samochód doświadczalny. Pewną konfuzję ...