CorsaB / Clio / 106ka do 3000zl ?

05 Paź 2008, 02:06

Witam!
To moj pierwszy post, wiec przede wszystkim chcialem sie przywitac :)
Doradzcie prosze, wraz z argumentami kupno ktoregos z podanych samochodow. Silnik jaknajmniejszy, do jezdzenia po miescie (~15km dojazd na uczelnie), spalanie 6-7litrow max ;) Czy jest sens rozgladac sie za GAZem w tej cenie? Czytalem opinie, ze z miejsca beda problemy z instalacja. Chodzi o to, ze mam jednorazowy "przyplyw" gotowki, tj nieprzekraczalne 3000zl zalezy mi wiec w duzej mierze, by autko bylo mozliwie bezawaryjne. Wiadomo odwieczna walka francuzy/niemcy... Co polecacie sposrod tych 3? Jakiego przebiegu i jakiego rocznika moge sie spodziewac za ta kwote? Pozdrawiam!
Fairbairn
Nowicjusz

05 Paź 2008, 09:14

Fairbairn napisał(a):Witam!
To moj pierwszy post, wiec przede wszystkim chcialem sie przywitac :)
Doradzcie prosze, wraz z argumentami kupno ktoregos z podanych samochodow. Silnik jaknajmniejszy, do jezdzenia po miescie (~15km dojazd na uczelnie), spalanie 6-7litrow max ;) Czy jest sens rozgladac sie za GAZem w tej cenie? Czytalem opinie, ze z miejsca beda problemy z instalacja. Chodzi o to, ze mam jednorazowy "przyplyw" gotowki, tj nieprzekraczalne 3000zl zalezy mi wiec w duzej mierze, by autko bylo mozliwie bezawaryjne. Wiadomo odwieczna walka francuzy/niemcy... Co polecacie sposrod tych 3? Jakiego przebiegu i jakiego rocznika moge sie spodziewac za ta kwote? Pozdrawiam!

Gaz do takiego małego samochodu i silnika nie jest zalecany. Kupisz małą benzynkę i zmieścisz się w tych 6-7 litrach. Jeżeli zależy Ci na małej awaryjności to na pewno nie wybieraj starego francuza. Corsa powinna być najlepszym wyborem, ale ja polecę również coś spoza listy. CC 900, Hyundai Pony, Golf 1.3 (ale to już staroć będzie), ostatecznie polonez w gazie jak najmłodszy, Fiat Uno.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Paź 2008, 09:24

Z podanych przez Ciebie wziąłbym corsę, bo z nią będzie najmniej problemów przy naprawach, a bardzo awaryjne też nie jest ;)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius Plug In Hybrid dla Księcia Monaco
    Prius Plug In Hybrid jest pierwszym samochodem hybrydowym Toyoty z możliwością ładowania baterii z gniazdka elektrycznego. W trybie elektrycznym (EV) samochód przejeżdża 25 km, bez emisji dwutlenku węgla, tlenków ...
    MINI by PUMA - Dynamiczny styl jazdy i sportowa moda
    Producent samochodów, firma MINI, oraz lifestylowa marka odzieżowa PUMA podpisały umowę partnerską zacieśniającą ich kilkuletnią współpracę. Umowa ta stanowi połączenie sił dwóch innowacyjnych marek-ikon, ...