Coś a'la crx,itp dla mlodego do 5000-6000

05 Lip 2013, 12:48

Czesc, Nadszedl czas na pierwsze auto więc jak wiadomo mozna to zrobic na rozne sposoby ja wybralem dlugie monotonne szukanie i eliminowanie z czasem innych aut :)

Moim pierwszym typem byla honda crx oczywiscie z czasem bym sobie ją naprawial itp wiec musiala by jezdzic i w miare wygladac, tylko nie zmienia to faktu ze jest to stare auto

Szukam czegos w tym typie Male auto z 5 miejcami w srodku 2/3 drzwiowe w miare wyglądające, zebym przy predkosci 160 nie widzial smierci w oczach na autostradzie
tylko dojechal do celu glownie auto bd jezdzone miasto/poza miastem pol na pol

Zastanawiam sie nad czyms co opisalem powyzej tylko zeby bylo moze w tdieslu z silnikiem max 1.9 i 100+ koni zeby podczas przyspieszania mozna bylo poczuc te wgniecenie chociaz odrobine w fotel jak to ma miejsce w crx

blacharke jestem sobie w stanie sam zrobic wiec moze byc troche nadrdzewiale ale bez przesady

mieszkam obok granicy wiec pewnie cos u "sąsiadów" zachodnich kupie chyba ze w polsce cos sie trafi

patrzylem na rovery 200 i pochodne,rowniez civici ale wątpie ze znajde wersje VI z 1,5 eko vteckiem

ogolem tak zeby procz jazdy moglbym sie nim czasem pobawic

Edit: jak w benzynie to mysle 1,4 1,6 max

pozdrawiam
mops
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 1995
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1996

05 Lip 2013, 13:42

mops napisał(a):lacharke jestem sobie w stanie sam zrobic wiec moze byc troche nadrdzewiale ale bez przesady

Jesteś blacharzem?

Crx to bardzo ciekawy samochód porządny stary lekki japoniec o sportowej sylwetce...warto szukać, warto kupić warto remontować bo jest ich coraz mniej. De sol to juz nie to samo, zabardzo kobiecy
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

05 Lip 2013, 19:39

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

05 Lip 2013, 21:19

tyle co mnie brat nauczyl, a w razie czego jego mam w zanadrzu,
Jedyne czego sie boje ze crx ma juz swoje lata i bd sie wydawalo ze zrobilem wszystko a ciągle bedą wychodzic nowe rzeczy : / i bedzie wychodzilo na to ze weekendy zamiast na jezdzie bd spedzal na grzebaniu, ale satysfakcja pewnie niesamowita

A co do colta to dzieki za link ale z wyglądu nie przypasowal

czyli chyba zostane przy crx, za 3 tysiace znajde jeżdżącego w polsce czy szukac za granicą lecz tam dojdą koszty okolo 1,5 zl z tablicami,papierkami,tlumaczeniem recyklingiem itp..
.

Ps: kirin a co do tego tematu z roverkiem to dlatego wszedzie pisalem chyba bo mowilem to co wiedzialem badz uslyszlame i na tym sie forum kreci jedni mowia drudzy poprawiają :)
u mnie np. sąsiad ciagle narzeka że za czesci placi dwu krotność czesci do golfa, wiec moze to go mechanik tnie, nie pomyslalem ; p
mops
Nowicjusz

06 Lip 2013, 10:49

Jeszcze dorzuce coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Lip 2013, 12:49

meganka z kompletem dokumentow w sumie nie jest zle bede musial przedzwonic bo i kolor pasuje
mops
Nowicjusz

06 Lip 2013, 15:07

No wygląda na zadbaną sztuke i jeszcze na czarnych tablicach.
Barol
Awatar użytkownika