Coś dla bogaczy czyli Bentlay w Polsce

21 Mar 2008, 15:21

W tym roku został otwarty pierwszy salon Bentleya w Polsce!Od teraz każdy kogo stać na te okropnie luksusowe i drogie samochody nie będzie musiał jeździć do Berlina aby nabyć auto tej marki :) Bentleya można kupić w warszawskiej Auto Vivie,która jest filią berlińskiego dilera.Fajna sprawa z tym salonem,ale kogo będzie stać na taki samochód?Najtańsze auto tej brytyjskiej marki to wydatek rzędu 760 tys.zł(najtańszy Continental)
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

21 Mar 2008, 15:27

stolarz1 napisał(a):ale kogo będzie stać na taki samochód?

-sportowcy(głównie piłkarze)
-aktorzy
-piosenkarze
-osoby związne z Tv(prezenterzy,dziennikarze itd)
-biznesmeni
jest troche grup społecznych w Polsce których stać na taki samochód.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

21 Mar 2008, 15:33

Nie byłbym tego taki pewny.Sama cena zakupu jest osiągalna dla wielu ludzi w Polsce,ale do tego przecież dochodzi ubezpieczenie,koszty utrzymania itp.W 2007 roku w Polsce zostało zarejestrowanych 10 nowych Bentleyów,więc nie dużo...Oczywiście można to tłumaczyć jego niedostępnością w naszym kraju.Napewno na koniec roku dowiemy się jak wyglądała sprzedaż i czy dzięki salonowi w Polsce zwiększyła się liczba zarejestrowanych aut tej marki.
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

21 Mar 2008, 16:09

czołowi piłkarze Legii Wisły dostają po 30-40 tys zł na miesiąc.A jeżeli taki salon powstanie w PL.to nie będzie problemu żeby taki samochód wziąć w leasingu np(dodatkowo przedsiębiorców będzie kusił odpis vatu przy leasingu konsumenckim).Większość samochodów lukusowych w Polsce jest kupowana
w leasingu,więc nie widze powodów żeby podobnie nie było z Bentleyem.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

21 Mar 2008, 16:42

nie ma co sie nad tym zastanawiać kto kupi ( napewno bedzie ich troche ) tylko wypadło by sie przejść do salonu ( chyba ze masz Bentleya obok mieszkania) i pomarzyć o takich Autach jak tam stoją 8)
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

25 Mar 2008, 20:41

zostanie otwarty, a nie został otwarty;] Co do Bentleyów widziałem kilka już w Polsce nawet jeden na Poznańskich blachach.

W Polsce jeżdzi chyba 26 bentleyów z tego kilka nowych.

Kiedyś były plotki, że w Wawie bedzie pierwszy w Polsce salon ferrara, ale włoska firma zaprzeczyła tego typu informacją. A szkoda
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ken Block zachwycony Audi RS Q e-tron
    Amerykański mistrz driftu Ken Block, z Mattiasem Ekströmem jako instruktorem na fotelu drugiego kierowcy, przetestował Audi RS Q e-tron z numerem startowym 224, jeżdżąc po śniegu i lodzie. Występ podczas GP Ice Race ...
    Mitsubishi Mirage
    Mitsubishi Mirage jest produkowany od marca 2012 roku w nowej fabryce Mitsubishi w "Laem Chabang Industrial Estate " w prowincji Chonburi w Tajlandii – trzecim zakładzie firmy MMC w tym strategicznym państwie – ...

27 Mar 2008, 14:40

ja widzialem we wroclawiu bardzo duzo takich aut typu bentley,np bentleya widzialem na wroclawskich blachach, widzialem tez ferrari enzo na wroclawskich haha i wiecie co jeszcze :D widzialem ten bugatti veyron na wroclawskich:D ,niektorych polakow stac na takei wozy,
WiemCoMówięMówieCoWiemDużoWiemWiecDużoMówię
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Ratowice

27 Mar 2008, 16:41

Oj nieraz przejezdzam przez Wrocław i Widziałem tylko Maseratti;]

Chciałbym zobaczeć tego Veyrona;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Mar 2008, 23:24

No to ja polecam tuningowisko 22 czerwca. Veyron będzie na 100%.

Ja Veyrona niestety póki co też nie widziałem, jedyne co lepsze we Wrocku to R8
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

27 Mar 2008, 23:31

W R8 to ja siedziałęm i prowadziłem;] A gdzie to tuningowisko?
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Kwi 2008, 22:03

Kolejne salony Bentleya w Polsce.

Bentley ma otworzyć jeszcze 2 salony w Polsce.

Jeden w czerwcu w Poznaniu a drógi niepamiętam gdzie^^
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Kwi 2008, 23:25

jest we wroclawiu veyron ten najbogatszy polak go ma czarniecki czy jakmu tam , taki szaro czarny jest, mialem jego fote ale cos niemoge znalesc
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Kwi 2008, 12:57

Gratuluje Bigboy, że widziałeś Ferrari Enzo na wrocławskich blachach. Zastanawia mnie tylko fakt, czy był to fiat 125 p ze znaczkiem Ferrari czy tez coś innego. Z tego, co wiem we Wrocławiu jeździ F430 i 599 GTB Fiorano, ale rzadko wyjeżdżają z garażu. :)
Pauldance
Nowicjusz

27 Kwi 2008, 14:16

Ja również gratuluję bo wiem, że w Polsce jest Ferrari Enzo, którego ja nie widziałem. "Z tego co wiem" to nie to samo co "jestem pewien". Poza tym czy to ważne na jakich blachach???
Nie szukaj na siłę problemów. Pzdr.
Susza tłumi, zagłusza, wywija i o dno wali... Zachwiany... Zachwiany...
SuperFly
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: brać hajs?

28 Kwi 2008, 18:00

mozecie inewierzyc, a fotke tego veyrona wam puznije wysle jka znajde bo mam totalny syf na dysku ;)
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika