REKLAMA
witam
obecnie mam Astre H gtc 1.4 90km z 2006roku.
teraz wiecej bd podrozowal w trasie niz po miescie wobec czego przydalby mi sie troszke mocniejszy silnik, chciałbym kupic jednakze cos co bedzie mi sie podobac, a nie jakis woz aby przemieszczac sie zpkt a do pkt b, moje pytanie bedzie nastepujace: czy podane przezemnie samochody (a jest ich jakis tam wybor w tym przedziale cenowym) to bd zlomy "skarbonki" czy cos mozna pomyslec? niezamierzam tez pchac wutrzymanie ogromnych ilosci pieniedzy (tzn spalanie nie ejst tu brane pod uwage, czesci neibede kupowal w aso, i naprawiac tez bd u znajomego mechanika a nie aso)
przejdzmy do sedna:
interesuja mnie:
-BMW e60 (raczej benzyna aby uniknac ewentualnych duzych ksoztow napraw, chyba ze jest godny polecenia ktorys z silnikow diesla) z poczatku produkcji ok.2004r.
-BMW E90 (diesel 2.0, lub benz 2.0+) rocznik ok 2005
-VW TOUAREG, bardzo mi sie podoba (silnik 3.0 diesel lub 3.2 benz) spory wybor jest tych wiekszych 5.0 ale za duze koszty tam juz dla mnie
-BMW X3 silnik (3.0 diesel,moze 2.0 o ile nei zamula) lub jakas benzynka rok ok 2004-2005.
zostaje jeszcze WV Passat (ten od 2005r) jednakze czytalem ze ma slebe diesle wiec w gre wchodzila by bena 2.0
co mozecie mi powiedziec o utrzymaniu tych aut? rocznie robie kolo 15 tys km, ewentualnie co mozecie mi zaproponiowac innego?
Dziekuje i pozdrawiam:))