Coś innego do 8tys.

07 Maj 2013, 14:43

szybki napisał(a):A mnie to dziwi ponieważ za 8k każda z wymienionych marek będzie zwykłym populusem aż do bólu z bardzo dużym zagrożeniem zakupu śmiecia.
Jeżeli chodzi o BMW e36 4cylindrowe w zakresie planowanego budżetu przez autora tematu to ani nie będzie szybkie ani oszczędne do latania bokiem też lipa więc ... :?:

Autor nie szuka auta do driftu. Szuka autka z duszą :). A jeśli chodzi o E36 do tej kwoty to 323i jest fajną opcją ale ja patrząc na wymagania bym dalej obstawał przy 318is. Za oboma bym się rozglądał w sumie. A lpg czy będzie już DOBRE w autku, czy założy sam to już jego sprawa :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

07 Maj 2013, 14:49

IS był super w E30, a w E36 już niestety wypada przeciętnie. Nawet producent podaje identyczne spalanie dla 323i w mieście co IS. Nawet jakby miało być różnicy 1 litr lpg to są żadne pieniądze i nie warto się pchać w is, lepiej wziąć 323i. Oczywiście pod warunkiem, że znajdzie taki egzemplarz, lepszy ładny i zdrowy is od zaniedbanego, zużytego, zgnitego, krzywego, etc. 323i.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Maj 2013, 19:55

a moze mazda 323f bj ?? Co prawda wersja która ma więcej niż 120 km jest sporo, ponad budżet, ale jest to zdecydowanie rzadko spotykane autko, a wogule takie nadwozie (wydłużony hatchback)
BulaxD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Crx Del Sol ESi
Silnik: 1.6 V-tec 128km
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1996

07 Maj 2013, 22:00

jiGsaw napisał(a):IS był super w E30, a w E36 już niestety wypada przeciętnie. Nawet producent podaje identyczne spalanie dla 323i w mieście co IS. Nawet jakby miało być różnicy 1 litr lpg to są żadne pieniądze i nie warto się pchać w is, lepiej wziąć 323i. Oczywiście pod warunkiem, że znajdzie taki egzemplarz, lepszy ładny i zdrowy is od zaniedbanego, zużytego, zgnitego, krzywego, etc. 323i.

Ja to doskonale wiem :). Zawsze mówię znajomym że is to był tylko w e30. W e36 mają silnik "isowy" ale to nie ta bajka... Ja to wiem. Dlatego w odpowiedzi na pytanie autora powiedziałbym - E36 - szukaj is lub 323i, zależy co się trafi w lepszym stanie. Myślę że jeśli autor - student nie jest typowym ścigantem to i tak będzie pod sporym wrażeniem osiągów tych samochodów... A zawsze nimi już się można jakoś pobawić :). A przy tym są po prostu porządne.
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

07 Maj 2013, 22:16

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
znawca44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 04 1964
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: laguna III
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wakacyjne rabaty na paliwo 2023
    W tym roku rabatów na paliwo w okresie wakacyjnym możemy się spodziewać w takich koncernach jak Orlen, BP, Amic, Cirlce K i Shell które już ogłosiły swoje promocje. W przypadku Orlenu informacja o rabatach została ...