Witam, więc zadzwonię w okolicach wtorku. Dodatkowego zasilania nie podawałem. Odnośnie podłączania adapterem 20 pin w e36 za każdym razem przy engine, na włączonym zapłonie zapalają się świece żarowe i słychać pompkę w baku, następnie wywala błąd nie pamiętam do końca ale coś takiego: "error comunity whith ECU.... " z e34 natomiast przy połączeniu manually search po wybraniu modelu rodzaju silnika i wszystkich dostępnych sterowników wywala ten sam błąd.
Według mnie teoretycznie skoro jest adapter do starszych bmw to w jakimś stopniu powinien się łączyć.
Z freelanderem przez
obd II po wybraniu manualnie na engine błąd ten sam, faktycznie z abs się łączy i błędy czyta.
Głównie zależy mi na data stream, a tu rodzi się problem
![Zmieszany :?]()
.
Tak jak wspomniałem zaczynam praktykę w tej dziedzinie i niewykluczone, że może coś źle robię. Chciałem zasięgnąć opinii przede wszystkim o tym czy z zakupionym launchem jest wszystko ok, czy może np z softem jakiś problem itp. Z logicznego punktu widzenia wiedzę można nabyć ale co zrobić z trefnym sprzętem. Sprzedający wraz z biegiem czasu okazał się mało rozgarnięty i jego wiarygodność się podważyła. Więc Pańska pomoc będzie bezcenna, w miarę możliwości postaram się odwdzięczyć.
![Piwo :piwo:]()