REKLAMA
Witam. Potrzebuję pomocy w wyborze samochodu dla siebie.
Będę codziennie pokonywal traske poza miastem 13 km czyli jakieś 26 km ma dzien. Prędkości głównie 80-100km/h. Z wyprzedzanie też nie być problemu. Czasem może zdarzyć się jakis dłuższy wyjazd.
Z tego co poczytałem trochę forum chyba najrosadniej wybrać benzynę +LPG.
Szukam czegoś ekonomicznego , aby przy mojej jeździe spalilo te 8-10 lpg i w miarę szybko na gaz się przełączalo, a i ma byc klima Nie chce, aby samochód tez brał olej.
Moje typy:
- Opel Astra 1.6 8v wersja 85 KM - fajne autko chyba łatwo byłoby znaleźć zadbamy egzemplarz , nawet salonowy z Polski,
- Audi A3 1.8 125 KM - chyba trudno jest znaleźć coś zadbanego i w dobrym stanie , aczkolwiek auto chyba godne zakupu ?
- BMW E46 318 118 KM - mój faworyt, wyglad tego samochodu najbardziej mi się podoba z wymienionych tylko chyba podbnie jak w przypadku Audi trudno jest znaleźć coś fajnego. Ten silnik ponoć z gazem współpracuje dobrze , zresztą tamte wyżej też benzyny pali 7 l, więc gazu powinien palić coś około tych 10l.
Budżet hmmm Opla chyba da się znaleźć "najtaniej" , do 2 pozostałych trzeba pewnie z +/- 12 tys .
Także , co możecie polecić ? Jak będzie w każdym z tych samochodów z użytkowaniem i kosztami związanymi z serwisem. Lubią te samochody pić olej ? Który spali najmniej gazu? Do którego warto dobierać więcej ?;)