Coś reprezentacyjnego ale i ekonomicznego do 85 000,00 zł

08 Mar 2013, 18:14

Jako że jestem tu nowy to na początku witam wszystkich bardzo serdecznie. Moi drodzy mam pytanie. poszukuję czegoś młodego od 2008 roku limuzyna na trasy dalsze i bliższe. Musi być samochodem eleganckim bo mam wiele spotkań z klientami a Pandą trochę już głupio się pokazać. Musi być ekonomiczny (spalanie ok 14l/100km odpada). Przedział cenowy tak myślę do 85 tyś zł brutto. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
mag01
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 2005
Auto: małe

08 Mar 2013, 19:55

[link do oferty na Allegro wygasł]
Ja bym brał taką Audi lub
[link do oferty na Allegro wygasł]
Tylko coś z tych.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

08 Mar 2013, 20:25

Autor by chyba doznał paraliżu gdyby przyzwyczajony do kosztów eksploatacji pandy dostał rachunek za naprawę w Audi A8 czy BMW 7.
Jeśli już coś takiego wystawnego to Skoda Superb II.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0

08 Mar 2013, 20:46

Za taką kasę, to bym brał mazdę 6 w benzynie. Elegancja i bezawaryjność gwarantowana :ok: bez skrupułów, albo ew. toyotę avensis.
niki
Nowicjusz

Auto: MAZDA6 1.8

09 Mar 2013, 09:30

Może coś z Volvo S60/S80? Za takie pieniądze znajdziesz bardzo ciekawe i dobrze wyposażone auta. Np. coś takiego http://www.auto-scan.pl/szczegoly.php?id_ogloszenia=422
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

09 Mar 2013, 10:14

Skoda superb.
[link do Otomoto wygasł]

Ta cena jest bezkonkurencyjna..

Jeśli 1.8 tsi to dla cb za dużo to możesz wsiąść 1.4. On te 9 litrów w mieście będzie palił. Ktoś może powiedzieć że ten silnik za słaby do superba. Ja mówię że nie. Daje radę. :)
Wersja family jest już bardzo dobrze wyposażona. Z tych pieniędzy co ci zostanie to akurat masz na ubezpieczenie i przedłużenie gwarancji ;)
Pozdrawiam
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Opel Mokka to zupełnie nowy SUV który będzie dostępny ze zmodernizowanym bagażnikiem rowerowym FlexFix drugiej generacji, umożliwiającym przewożenie nawet trzech rowerów. Ulepszony system przewozu rowerów ...

09 Mar 2013, 11:20

No cóż, kolega wyżej mnie uprzedził - Skoda Superb to Super rozwiązanie.
Tylko problem z nią taki - że tej sylwetki, klasycznej, tradycyjnej, wręcz staromodnej w nowym wydaniu - albo się ją kocha, albo nienawidzi.
Ja za każdym razem gdy widzę Superb żałuję, że mam o jedno zero na koncie za mało aby ją kupić :mrgreen:

Poza tym z autopsji - u nas gdy przyjeżdża prezes to zwykle ocenia klienta nie po wartości auta jakim jeździ, ale raczej pod kątem tego, czy auto jest kupione dla lansu, czy jest praktyczne i w jakim stanie jest - dziwnym trafem zawsze dobija targu z młodymi prezesami jeżdżącymi zadbanymi kombi-vanami :D
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

09 Mar 2013, 11:31

Wiesz Killaz. Ja w tej samej cenie kupiłem ceeda. Auto bardzo dobre. Bogato wyposażone. Ale teraz wiem że w tej cenie mógłbym mieć większe auto. Ale u mnie znowu to by było za duże. Nie miałbym gdzie parkować takim samochodem. Ale mam słabość do superba. Przód tego auta jest magiczny. W liftbacku tył trochę zepsuli. Ale kombi ładnie się prezentuje. A w tej cenie ma się nowke. O ile dają jeszcze takie rabaty. Ale sądzę że tak :)
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Mar 2013, 14:15

Skoda się przy tym chowa jeśli chodzi o wygląd:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
co najważniejsze podemonstracyjne nówki
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

09 Mar 2013, 14:53

Moim zdaniem porównanie jest bez sensu, bo kiedy Superb to nowoczesne retro, tak Optima czy i40 wyprzedza o lata świetlne aktualne trendy w projektowaniu aut, najwyraźniej dizajnerzy mają kontakt z cywilizacjami pozaziemskimi :mrgreen:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

09 Mar 2013, 16:22

reprezentacyjnego powiadasz ? :D
[link do Otomoto wygasł]
a cos bardziej przyziemnego:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

09 Mar 2013, 19:40

czempion napisał(a):reprezentacyjnego powiadasz ? :D
[link do Otomoto wygasł]
a cos bardziej przyziemnego:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]

Oszalałem na widok tego Jaguara ;)

Powiem tak jest ogólna zasada, że jak Cie widzą tak Cię piszą niestety. Oczywiście nie mam zamiaru, aż coś tak szalonego jak jaguar kupić, bo mnie zaraz skarbowy weźmie pod lupę (konto czyste, ale jakoś tak wolałbym uniknąć tego stresu) KIA optima byłem w salonie fajne auto ale jakoś tak za bardzo plastikiem czuć w środku (moje odczucie). Poważnie zaczynam sie nad Passatem CC zastanawiać.

Dziękuje Wam za pomoc, jeśli jeszcze coś komuś przyjdzie do głowy proszę dodać do ogólnej oceny.
mag01
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 2005
Auto: małe

10 Mar 2013, 10:44

Tak szczerze to nie wiem co masz na myśli " plastikiem". Każde auto ma plastiki. A kia i hyundai ostatnio są bardzo chwaleni za jakość wykonania wnętrza. Mogę również zaryzykować stwierdzenie że wnętrza i40/optimy nie są gorzej wykonane od passata cc. Ja osobiście nie kupowalbym tego . Lepiej wsiąść optime/superba/i40. Nowe to nowe. Zresztą passat cc ma bardzo mało miejsca na tylnej kanapie. I z reguły są w nim tylko 4 miejsca siedzące. Ale to oczywiście komu na czym zależy. Zastanow się dobrze :)
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Mar 2013, 12:56

To zależy w jakiej branży i działasz i jakich masz klientów np. architekt zazwyczaj jeździ Saabem bądź Alfą Romeo czy Citroenem, budowlańcy terenówkami a nowobogaccy Mercedesami, Audi i BMW.
Moim zdaniem używane paroletnie limuzyny wysokiej klasy są pretensjonalne no i mogą sugerować, że jesteś bardzo drogi jeśli ktoś nie jest zorientowany w cenach aut.
Volvo jest takim neutralnym samochodem który dobrze się kojarzy, S80 byłoby w sam raz, oczywiście krajowe z pewną przeszłością.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Mar 2013, 14:13

Moim zdaniem Passat CC zalatuje bardziej plastikiem z tymi obleśnymi srebrnymi wstawkami - jak ja ich nienawidze...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010