Coś z zacięciem sportowym dla wysokiego kierowcy??

29 Mar 2014, 02:08

Witam za ewentualne pomyłki z góry przepraszam i proszę bez kłótni w ewentualnych odpowiedziach.
Więc, chciałbym spełnić swoją zachciankę i kupić sobie jakiś samochód z zacięciem sportowym , który jednak nadaje się do normalnego użytkowania i sporadycznej wycieczki. Jestem dość wysoką osobą (193cm) , planuję wozić ze sobą towarzyszkę , drobny bagaż, tudzież zakupy i MOŻE okazjonalnie dwójkę pasażerów ekstra-nie są oni priorytetem...
Na chwilę obecną mieszkam w anglii i na ten rynek zamierzam nastawić się z zakupem, kwota w której chciałbym się zmieścić to 5,000 funtów, plus minus tysiąc.
Jak narazie swoją stylistyką zwróciły moją uwagę Toyota Celica 1.8 VVTL-i i mazda rx 8 z roczników 04-06 , lecz toyota wyglądem zegarów i ogółem panelu przedniego nie zachwyca, a mimo świetnego wyglądu zewnętrznego jak i wnętrza wankiel w mazdzie uniemożliwia ,,przejażdżkę do sklepu za rogiem" i jest ogromnie paliwożerny plus wysoka grupa ubezpieczeniowa, powodująca znaczne ubytki w portfelu .
Podsumowując, czy może ktoś zasugerować coś ,,ciekawego" ? Z góry dzięki
*Poj.silnika do 2l.
husar89
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 06 2009
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Ford Mondeo MK 3
Silnik: TDDI 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry z klocków Lego
    Australijska Toyota pokazała w Melbourne pełnowymiarową replikę Camry nowej generacji zbudowaną w całości z klocków Lego. Samochód stworzył Ryan McNaught przy użyciu 500 tys. elementów. Toyota Lego Konstrukcja ...
    Zniżki na ubezpieczenie OC samochodu - jak je zdobyć?
    Zakłady ubezpieczeń przy kalkulacji ceny ubezpieczenia OC biorą pod uwagę wiele czynników. To od nich uzależnione jest to, ile zapłacisz za OC. Jednym z ważniejszych czynników, jakie mają znaczenie, są zniżki ...