Coś ze sportowym zacięciem

Co lepsze?

Astra Coupe
1
8%
Astra OPC
4
31%
Ibiza Cupra
0
Brak głosów
Coś innego (prosiłbym o wskazanie co w komentarzach ;) )
6
46%
Uno
2
15%
Razem głosów : 13

08 Lip 2010, 08:44

Poszukaj jakiejś zwykłej Asterki z 1,8/2,0 na pokładzie. Z czasem ładne alu i jeśli lubisz to np gleba, ciemne szybki bo na fabrycznie usportowioną wersję w tej kasie pow 2000 r. nie masz co liczyć :(
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Lip 2010, 10:29

Ewentualnie możesz jeszcze poszukać VW Polo 6N GTI.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Lip 2010, 20:54

Dobra chłopaki macie rację :P nie ma co się pchać z taką kwotą w takie fury :D powiedzcie mi tylko ile bym musiał tak mniej więcej mieć na taką Ibizę Cupra/Astrę OPC/Coupe z rocznika 2001 i powyżej?:D to będę zbierać dalej ;)
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

08 Lip 2010, 21:32

Na dobrą Cupre i Aśke Coupe musisz mieć ja wiem z 16-17tys.zł a OPC to już wyższa półka,najmniej z 20kawałków (II generacja).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lip 2010, 22:13

Zawsze można kupić coś lekko pukniętego albo poprostu sprowadzić zza granicy taniej niż u nas.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

08 Lip 2010, 23:11

Dokładnie. W Polsce z komisów, od sprowadzających, handlujących w Polsce się samochodów nie kupuje. Chyba że nowe albo od rodziny. Takie moje zdanie.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Czy stosowanie dodatków do oleju i paliwa się opłaca?
    Kierowcy ze względu na utrudnioną sytuację na rynku samochodów, coraz częściej poszukują rozwiązań, które pomogą im utrzymać silnik pojazdu w jak najlepszym stanie przez długi czas. Jedną z opcji, jaką oferują ...

09 Lip 2010, 10:50

Zgadzam się. Polski rynek samochodów używanych jest patologiczny, sprowadzenie nie jest złym pomysłem ale pamiętajmy, że zagranicą dobre samochody są droższe niż u nas.
Zawsze można kupić coś lekko pukniętego i samemu naprawić, na pewno lepsza opcja niż kupowanie od handlarza.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

09 Lip 2010, 11:26

Tylko że w dzisiejszych czasach większość ogłoszeń to handlarze :neutral:
Barol
Awatar użytkownika

09 Lip 2010, 17:54

Mojego ojca kumpel jeździ do Holandii i sprowadza, tylko musiałbym się mu określić :P
warzywo
Aktywny

09 Lip 2010, 18:28

barol91 napisał(a):Tylko że w dzisiejszych czasach większość ogłoszeń to handlarze :neutral:

Warto pobuszować na forach klubowych danej marki. Na niektórych można czasami spotkać zaufanych i uczciwych ludzi (handlarzy), którzy trudnią się sprowadzaniem określonych samochodów. Wbrew pozorom, jest na to niewielki popyt, dlatego, że mają realne (wysokie) ceny adekwatne do stanu (nie, nie chodzi mi o to, że wołają górę złota za trupy).
Bo typowy polak jak to polak, musi mieć jak najmłodsze auto, z jak najmniejszym przebiegiem, za jak najmniej kasy :roll: Co tam stan techniczny... ważne, że za 10k będzie miał rocznik 2006r. i nieświadomie elegancko cofnięty licznik dla komfortu psychicznego :lol: Ojj sorry za off topic (nie tyczył się on nikogo z tego tematu).
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

09 Lip 2010, 18:48

Dobra dobra zrozumiałem aluzję :P no to pozbieram więcej siana, bo nie opłaca mi się zmieniać nowszego na starszego chyba. Jak sądzicie? Uno z 2001, czy np Opel z 1998?
warzywo
Aktywny

09 Lip 2010, 20:40

Zgadzam sie z kolegą Hardaway,większość naszych rodaków zwraca głównie uwage na rocznik auta a nie to jest najważniejsze tylko jego stan,powiem szczerze jakbym miał do wyboru załóżmy VW Golfa III w idealnym stanie z 97roku a VW Golfa IV troche w gorszym stanie ale z 00roku to powiem szczerze wziąłbym GIII.Przy kupowaniu auta nie ma co patrzyć na rocznik (to schodzi na drugi plan),najważniejszy jest jego stan.A teraz Uno 2001 czy Astra 1998,brałbym Astre pod warunkiem że będzie w db stanie.
Barol
Awatar użytkownika