Cougar - dlaczego mało kto o nim może coś powiedzieć ?

11 Gru 2009, 14:20

No ja nie będę sie kłócić bo nie wiem jak jest w praktyce. Ludzie na forum gadają że na gazie pali ok 15 litrów do 130 km/h.... hmm
A co i dodam że no wspomniana Vectra to moze i ma podobny silnik a nawet występuję w lepszej wersji no ale czy można ją nazwać sportową pod względem estetycznym ?
Na ulicy nie rozpoznasz ze ma pod maską ok 200 KM... ;p taka prawda tak samo jak z Omegą ale to już inna bajka bo tamta to jest cięzka itp :)
A i dodam że miałem właśnie Omegę B która miała silnik 140 KM 2.0 benzynka + gaz i srednio paliła 12 l gazu.... a bywało że 11. Prędkośc to ok 120 nie wiecej
Dziadzia
Nowicjusz

11 Gru 2009, 14:38

Dziadzia napisał(a):Ludzie na forum gadają że na gazie pali ok 15 litrów do 130 km/h.... hmm

I prawdę Ci piszą ponieważ większość samochodów poniżej 120/130km/h pali znacznie mniej. Szczególnie diesle. Ale mam wrażenie że dotyczy to spokojnej jazdy a nie jak Andretti ;-)

Dziadzia napisał(a):ale czy można ją nazwać sportową pod względem estetycznym ?

Estetyka do sportu raczej ma nie wiele a Vectry absolutnie nie nazwał bym autem sportowym a raczej usportowionym (tylko i wyłącznie i500). Chyba że pisali byśmy o wersji DTM. Bo standardowa 2.5V6 wygląda właśnie jak przeciętny sedan.

Dziadzia napisał(a):Na ulicy nie rozpoznasz ze ma pod maską ok 200 KM... ;p

Zdjęcie

No popatrz... Nie jest tak źle ;-) Po wyglądzie Volvo T5R też nie powiesz że ma 250KM raczej że to auto dla "Taty". Absolutnie nie mam zamiaru Ci odradzać zakupu Cougara ale poważnie przemyśl na spokojnie ten zakup. Poszukaj może jeszcze innych samochodów a nóż widelec trafi się coś lepszego.
agrafek
Początkujący

Miejscowość: Krakow

11 Gru 2009, 14:43

agrafek napisał(a):Ale wtedy Ford potrafił budować naprawdę dobre usportowione samochody dla każdego.

Racja. Przede wszystkim dlatego, że kooperował z japońską Mazdą :D
Dziadzia napisał(a):A dlaczego jesteście tak uprzedzeni do LPG ?

Dlatego, że kupując samochód o zacięciu sportowym MASZ pieniądze na jego spalanie i cieszysz się tylko jazdą. Nie lubię po prostu takiego oszczędzania na siłę, zwłaszcza w samochodach, które nie zostały zbudowane aby oszczędzać.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam