Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dziadzia napisał(a):a może nie stać mnie na codzienna eksploatacje tego samochodu
Dziadzia napisał(a):Hmm a może nie stać mnie na codzienna eksploatacje tego samochodu... który jak sądzę będzie palił ok 15 litrów na 100 km przy takiej mocy i takim silniku, a tym bardziej że nogi nie mam lekkiej i lubię posłuchać silnika na obrotach dochodzących do 6 tysięcy- w takim wypadku to jeszcze więcej spali.
Co innego jak ktoś kupuje samochód sportowy z salonu który jest wtedy bardzo drogi i w wówczas sam bym się dziwił że ktoś do niego wkłada gaz, bo szkoda samochodu. Na dzień dzisiejszy Cougar nie jest drogim samochodem ok 16 tys i mam w miarę dobry egzemplarz... no i w porównaniu np. z jaką astra II bądź golfem czy czym w podobie mam duży zapas pod nogą i v-max dochodzący do 240 km.h - no oczywiście kosztem spalania.
A i dzięki za pomysł, raczej odezwę sie na forum Cougara bo o tym nie pomyślałem
agrafek napisał(a):Cougar to obcięte Mondeo wymieszane z Mazdą MX-6
Dziadzia napisał(a):No ale nie mów mi że przeciętny sedan ma lepsze osiągi od niego, no weź przestań. Jeżeli tak to pokaż mi go w tej cenie.
pawelMX6 napisał(a):Dziadzia napisał/a:
a może nie stać mnie na codzienna eksploatacje tego samochodu
Wniosek: nie kupuj tego auta Bez urazy, piszę zupełnie szczerze, jeśli interesuje Ciebie ekonomia to omijaj auta, które muszą wypić, aby pojechać. Nie da się mieć wszystkiego w jednym
Baza z danymi technicznymi samochodów marki FORD. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne FORD