REKLAMA
Witam,
Rozważam zakup małego auta, myślę o jakimś quasi sportowym samochodzie w nadwoziu dwudrzwiowym, coupe. Niestety budżet mam dość skromny około 10 tys PLN. Ważne jest też dla mnie aby auto miało silnik, który dobrze będzie tolerował instalację gazową. Wiem, że zaraz niektórzy każą mi się puknąć w głowę - jak chcę sportowe auto to powinienem zapomnieć o gazie, ale niestety instalacja będzie konieczna... Plan mam taki; potrzebuję małego auta na dojazdy do pracy, jeżdżę sam więc nic dużego nie potrzebuję, zresztą mam też inne większe auto, które wykorzystuję do dłuższych wyjazdów. Zawsze chciałem mieć jakieś fajne coupe i takie auto uzbrojone w instalację gazową mogłoby być połączeniem przyjemnego z pożytecznym:-).
Jak na razie przychodzą mi do głowy takie auta jak Hyundai Coupe, Ford Puma, Mazda MX3 lub 323F, Fiat Coupe, Fiat Barchetta, Mitsubishi Eclipse, Lancia Kappa coupe, Nissan 100NX, Toyota Celica, Alfa Romeo 145 lub GTV...
Niestety nie bardzo mam pomysł w którym kierunku iść szczególnie ze względu na tolerowanie instalacji gazowej, poza tym nie jestem pewien czy taki budżet jest wystarczający na zakup takiego auta w przyzwoitym stanie. Pomóżcie...
Pozdrawiam!