planuję zakupić w okolicach września samochód. Przymierzam się do aut typu coupe ponieważ taka sylwetka mnie najbardziej interesuje. Zdaje sobie sprawę z małej ilości miejsca dla pasażerów z tyłu oraz średniej wielkości bagażnika.
Pojemność? Optymalnie do 2.0. Maksymalnie 2.2 (nie chcę by mnie OC całkowicie zjadło). Chciałbym aby silnik był podatny na tuning by sobie w nim w przyszłości podłubać i zwiększyć moc i/lub uturbić.
Auta które rozważam to: Honda Prelude 4 Mitsubishi Eclipse 2g Honda Civic Coupe 6-7 gen. Fiat Coupe (chociaż ten wygląd mnie zastanawia) Peugeot 406 Coupe Opel Astra G Bertone Toyota Celica gen. 5 albo 6 Citroen C4 coupe Hyundai Coupe gen. 2 -------------------------------------
Poza tą listą coupeków rozważam jeszcze Renault Clio 2 Sport oraz Skoda Octavie RS gen. 1
Czy mogę liczyć na pomoc z Waszej strony? Na czym się skupić? Co od razu odrzucić? Nie szukam auta do "piłowania". Mocy w aucie ma mi wystarczyć by spokojnie reagować na sytuację na drodze a w razie potrzeby by mnie nie zawiodło gdy będę musiał sprawnie wyprzedzić tira.
Ktoś tutaj ostatnio oglądał Kickstera Jeśli chcesz dłubać w silniku to najlepiej szukać auta z turbo, bo w wolnossących wydasz kupe kasy, a wyniki będą mierne. Ja jestem za 406, Astrą ew Civikiem
No może i tak, ale ja jestem z tych ludzi, co jak mają kupić ładne i nietypowe auto nie chcą mieć typowych osiągów (na następne właśnie planuję coupe albo hot hatcha).
Uwaga, roboty drogowe! Jazda w strefie robót drogowych wiąże się z wieloma zagrożeniami, m.in. z powodu zmienionej organizacji ruchu czy ubytków w nawierzchni. Odpowiednia prędkość i zachowanie dystansu – o czym jeszcze powinni ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.