Ciężko mi trafić w auto które będzie tym wymarzonym. Jak auto ma fajny wygląd, to znowu wnętrze do mnie nie przemawia. Jak ma fajny silnik, to wygląda tak sobie
![Smutny :(]()
. Coś czuję że wybór będzie trudniejszy niż myślałem
Mitsubishi Galant VIII 2.5 V6: na
+ napewno silnik. Wygląd jak i wnętrze również mi się podobają (ale wyłącznie czarna skóra w środku, bez drewna). To jest 1 z samochódów którym jestem zdecydowanie zainteresowany.
Ford Cougar 2.5 V6: na
+ silnik. Wygląd przyjemny, szczególnie "kotowaty" przód. Tył już mniej urodziwy. Wnętrze całkiem całkiem, aczkolwiek tylko ciemne wnętrze wizualnie jest ok. Powiedzmy że jestem zainteresowany.
Honda Accord VI: na
+ wygląd, bardziej podoba mi się wersja coupe niż sedan. Wnętrze całkiem przyjemne, kolorystycznie pasuje mi wyłącznie ciemna wersja, bez drewna. Silnik też na plus. To drugi samochód którym byłbym bliżej zainteresowany.
BMW E36 325/328: na
+ napęd na tył i dobre silniki. Wnętrze całkiem, deska rozdzielcza nie przypadła mi do gustu. Podobnie jak wygląd zewnętrzny - jakoś do mnie nie przemawia. Warunkowo.
BMW E46: w tej cenie raczej nie mam co liczyć na dobrze wyposażoną wersję z dobrym silnikiem, czyż nie? BMW po przeczytaniu kilkunastu wątków i pooglądaniu zdjęć spodobało mi się - wizualnie szczególnie wersja coupe. Wnętrze również na plus, tak samo jak napęd na tył i silniki. Jeśli w moim budżecie nie ma sensownego E46, to wolę odpuścić szukanie niż trafić na padło.
Honda Prelude V gen.: odczucia bardzo podobne do Accorda. Powiedzmy że byłbym zainteresowany.
MG ZT/ZS: wygląd całkiem przyjemny, trochę tył taki sobie. Silniki na
+, szczególnie V-ki. Wnętrze trochę fajniejsze w ZS niż w ZT. Powiedzmy że również byłbym zainteresowany.
Peugeot 406 Coupe: coś mnie ciągnie do tego modelu - fajne silniki V6, przyjemne wykończenie wnętrza i ta linia nadwozia. Dorzucam do listy.
Saab 9-3 SS: jak wspomniałem wcześniej nadal jestem zainteresowany tym modelem (może niesłusznie?), więc leci na listę.
Lexus IS 200: temu samochodowi nie mam nic do zarzucenia, poza tym że nie stać mnie na wersję 3.0 R6
![Zły :angry:]()
. Z sedanów celowałbym w niego jako pierwszego.
Astra Bertone: oraz
Hyundai Coupé - wspominałem wcześniej co i jak.
Resztę samochodów odrzuciłem. Jeśli warto wyrzucić któreś samochody z listy, to mówcie które i dlaczego.
Na dzień dzisiejszy po dość długich rozmyślaniach i rozmowach z kilkoma osobami lista wygląda tak:
COUPE: Hyundai Coupé 2.7 V6/Astra Bertone 2.0T/Peugeot 406 Coupe V6/E46 Coupe/Honda Prelude/Ford Cougar
SEDAN:Lexus IS 200/Saab 9-3 SS/MG ZT-ZS/E46 Sedan/Honda Accord VI/Mitsubishi Galant VIII 2.5 V6.