COUPE :)

05 Maj 2011, 07:45

Witam wszystkich stanołem przed ciężkim wyborem auta.
Potrzebuje auta wielkościowo średniego/ małego o średniej mocy ( ok 100 km) może być wiecej ale koniecznie silnik nie wiekszy niż 1,8 mam 3 albo nawet 4 opcje i niewiem na którą się zdecydować mam nadzieje że pomożecie ;)
[link do oferty na Allegro wygasł]
No i Audi A4 rocznikowo 1999
Troche o ich wadach wiem przykładowo
a4 ma aluminiowe zawieszenie
do astry nic niemam wujek ja ma i 300 k km przebiegu i jeszcze chodzi ladnie :)
jak macie jakies inne uwagi to prosze o informacje :)
Diablonik
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

05 Maj 2011, 09:44

Osobiście najbardziej spodobała mi się ta a3,chociaż Astra w wersji coupe to też dobry wybór,solidne auto. A jaki budżet na zakup dokładnie posiadasz? Inne typy już nie wchodzą w grę?
Ostatnio edytowany przez Tlumiki, 06 Maj 2011, 01:11, edytowano w sumie 1 raz
Tlumiki
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Maj 2011, 09:54

Budżet :)
tak myśle do 15 000 zł
inne wchodza w gre tylko nie marki BMW bo jestem do niej uprzedzony :)
Tak jeszcze myślałem o Seacie Ibizie III
Diablonik
Nowicjusz

05 Maj 2011, 12:52

Jeśli masz znajomego mechanika rozejrzyj się z nim za W124 coupe, Toyota Celcia VII, Honda Prelude
adziuk
Nowicjusz

Miejscowość: nory

05 Maj 2011, 18:33

To jak pomorze ktoś wybrać coś sensownego ;)
Prosił bym jeszcze o opinie o tych autach szczegolnie o astrze 2 bertone bo o astrze 2 slyszalem wikeszosc pozytywow a niewiem jak jest z ta wersja :)
Ostatnio edytowany przez Diablonik, 06 Maj 2011, 11:48, edytowano w sumie 1 raz
Diablonik
Nowicjusz

06 Maj 2011, 08:51

Auto bardzo fajne z 2.0 turbo ma kopa :razz: Ja polecałbym prelude albo civic coupe vtec jednak co japończyk to japończyk :razz: ewentualnie A3 1.8T tylko nie myśl o lpg w tym przypadku
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...
    Widzisz wypadek? Nie bądź gapiem!
    Kiedy na trasie, którą przejeżdżamy, wydarzy się wypadek, wielu kierowców zwalnia, by przyjrzeć się miejscu zdarzenia, a nawet je sfotografować czy sfilmować. Może to utrudnić pracę osobom udzielającym pomocy, ...

06 Maj 2011, 09:07

Może coś takiego?
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

06 Maj 2011, 09:24

Właśnie na civic-em coupe myśle kontra audi a3 1.8 T
Za civicem przemawia do mnie wygląd i tak jak to powiedziałeś że to japoniec .
A za audi środek i climatronik :) ale przy najsłabszym 1.8 T 125 km można dać sekwencje bo przy tych mocniejszych to wiem że bardzo to turbine wysusza, ale czekam na kolejny głosy na któreś auto ;)
Tego mercedesika co podałeś też bym brał pod uwage ale silnik troche sporawy jak na mnie :) chciał bym coś narazie do 1,8 no może 2.0 ale to już góra ;)
Diablonik
Nowicjusz

06 Maj 2011, 11:15

Prelude 2.0 136 koni myśle że dałaby rade,auto z zacięciem sportowym,niskie twarde,ciasne.... :razz: Audi jest fajnym autem ale to raczej wygodny dupowóz,w młodości trzeba się"potłuc" taczkami troche :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

06 Maj 2011, 11:46

No Honda prelude to widze ciekawa propozycja :) niebrałem jej pod uwage ale teraz już biore :)
A co powiecie o jej awaryjności i cenie części ;)
Diablonik
Nowicjusz