REKLAMA
Witam Forumowiczów.
Szukam samochodu jak w tytule.
Byłam zdecydowana na Hyundai Tuscan, ale przeraża mnie widmo kłopotów z tym filtrem cząsteczek stałych. W internecie bardzo dużo o tym piszą. Jak czytałam nie zdarza się to w wersji Hybryda, ale to już nie ten budżet. A w salonie mi o tym nie powiedzieli wcześniej, teraz potwierdzają, więc to trochę nieładnie z ich strony.
Stąd pomyślałam nad alternatywą. Jak czytam, to w Internecie polecają KiaXCeed, Nissan Qashqai, Skoda kamiq (ale ten jakoś mi się nie podoba, chociaż wygląda na dobry technicznie i w tym budżecie byłaby chyba pełna wersja.
Czasu mam mało, bo formalności muszę załatwić do końca lutego (na samochód mogłabym poczekać).
Stąd moje pytanie: co zamiast Tucsona? Któryś z wymienionych? Inna propozycja? Myślałam też nad Hyundai Koma - mi się podoba. Z tym, że tam też problem z tym filtrem i jeszcze parującymi lampami.
Jeżeli chodzi o kryteria, to: samochód nowy z salonu- moze być 2023, fajnie jakby wyprzedaży, skrzynia musi być automatyczna. Z wyposażenia zależy mi głównie nie czujnikach parkowania, kamerze minimum tylnej i tej opcji bezpiecznego ruszania pod górę (blokowania).
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Ps. Forum przejrzałam, ale ceny i dostępność się zmieniają.
Pozdrawiam