Cykanie w przednim prawym kole

10 Cze 2013, 20:59

witam mam problem w przednim prawym kole dobiegają odgłosy jak by coś o coś ocierało sprawdzałem klocki i zaciski ale nic tam nie widać co to może być jeśli ktoś wie lub ma jakiś pomysł prosił bym o rade. pozdrawiam
mati25333
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 04 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: seat toledo
Silnik: 1.9 TD 75 km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

18 Cze 2013, 02:48

Może przewód hamulcowy się "odnitował' i obciera o coś..? Odgłos słychać zawsze ? Jak skręcasz i przy jeździe na wprost też??? Narasta wraz ze wzrostem prędkości auta czy jest stały?
Załóż na próbę zapasowe koło i zobacz czy też to jest. Czasem to wina uszkodzenia opony. możliwe też ,że jakaś blaszka wokół tarczy hamulcowej się przygięła i muska obracający się element.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

18 Cze 2013, 10:25

przewód hamulcowy jest w po rządku blaszka tez o nic nie obciera przekładałem koło tez nic nie pomaga cyka przy skręcaniu jeździe na wprost i przy wolniejszej jeździe bardziej słychać
mati25333
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 04 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: seat toledo
Silnik: 1.9 TD 75 km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

18 Cze 2013, 11:08

Zamieniłeś na próbę klocki..? Jak pokręcisz kołem na podnośniku w powietrzu,to też słychać ,czy tylko jak koło dotyka asfaltu? Bez felgi założonej jest tak samo?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Czy SUV-y zdetronizują kombi?
    Rynek samochodowy w Polsce od kilku lat przechodzi prawdziwą transformację. Istotny staje się nie tylko rodzaj silnika poszukiwanego auta, zmieniają się także preferencje dotyczące jego typu. Jak wynika z raportu serwisu ...