Czarny dym z rury wydechowej

25 Sty 2007, 22:46

:D Witam mam problem z cinquecento 700 gdy jechałem samochód zaczoł tracić moc poczym zgasł . Niemogłem go odpalić . Po 15 minutach udało mi się go odpalić lecz na pełnym gazie był na niskich obrotach i pomału wchodziły wysokie obroty i od tego czasu zaczoł mi bardzo kopcić poprostu jest czarny dym:shock: pozdrawiam i prosze o pomoc z góry dziękuję :) I niewiem co się z nim dzieje :(
Z GóRy DzIęKuJę Za PoMoC :)
quba1987r
Nowicjusz

• 26 Sty 2007, 08:12

Auto dało Ci do zrozumienia, że jest z nim żle... - do mechanika i (najprawdopodobniej) remont lub wymiana silnika - sprawdź co tańsze.

A cha - i nie odpalaj go już więcej przed wizytą u mechanika (sznurek, albo lawetka), bo narobisz jeszcze więcej szkód...
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990

26 Sty 2007, 15:44

możliwe że przegrzałeś silnik (lub przytarłeś go jeśli nie masz oleju)
    przemon
    Nowicjusz

26 Sty 2007, 23:22

Dlaczego dołujecie kolege . Moze mu po prostu pływak w gażniku ;nabrał ;paliwa i zalewa mu motor.
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

10 Lut 2007, 23:38

Moj cinkus podobnie umarl. Poszla usczelka pod glowice. na "wlasna prosbie" przemeczylem go jescze pare dni. Skutek: spalona pompa oleju, pekniety tlok, wypalone panewki korbowodu, do wymiany pierscienie oraz wspomnniana uszczelka i płyny "ustrojowe". Kosztowalo mnie to 3k pln wraz z wymiana czesci.
    mss
    Nowicjusz

10 Lut 2007, 23:43

fourup napisał(a):Auto dało Ci do zrozumienia, że jest z nim żle... - do mechanika i (najprawdopodobniej) remont lub wymiana silnika - sprawdź co tańsze.

A cha - i nie odpalaj go już więcej przed wizytą u mechanika (sznurek, albo lawetka), bo narobisz jeszcze więcej szkód...

Gdybym to poczytal kilka dni wczesniej.... bylbym lzejszy o wydatki. A tak - coz...
    mss
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki najlepszy samochód prowadził Jeremy Clarkson?
      Jeremy Clarkson odpowiedział na kilka pytań dla motoryzacyjnej platformy społecznościowej Drivetribe. Wśród poruszonych wątków padł temat najlepszego samochodu, jaki kiedykolwiek prowadził. Okazuje się, że słynny ...