Czarny dym z rury wydechowej

25 Sty 2007, 22:46

:D Witam mam problem z cinquecento 700 gdy jechałem samochód zaczoł tracić moc poczym zgasł . Niemogłem go odpalić . Po 15 minutach udało mi się go odpalić lecz na pełnym gazie był na niskich obrotach i pomału wchodziły wysokie obroty i od tego czasu zaczoł mi bardzo kopcić poprostu jest czarny dym:shock: pozdrawiam i prosze o pomoc z góry dziękuję :) I niewiem co się z nim dzieje :(
Z GóRy DzIęKuJę Za PoMoC :)
quba1987r
Nowicjusz

• 26 Sty 2007, 08:12

Auto dało Ci do zrozumienia, że jest z nim żle... - do mechanika i (najprawdopodobniej) remont lub wymiana silnika - sprawdź co tańsze.

A cha - i nie odpalaj go już więcej przed wizytą u mechanika (sznurek, albo lawetka), bo narobisz jeszcze więcej szkód...
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990

26 Sty 2007, 15:44

możliwe że przegrzałeś silnik (lub przytarłeś go jeśli nie masz oleju)
    przemon
    Nowicjusz

26 Sty 2007, 23:22

Dlaczego dołujecie kolege . Moze mu po prostu pływak w gażniku ;nabrał ;paliwa i zalewa mu motor.
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

10 Lut 2007, 23:38

Moj cinkus podobnie umarl. Poszla usczelka pod glowice. na "wlasna prosbie" przemeczylem go jescze pare dni. Skutek: spalona pompa oleju, pekniety tlok, wypalone panewki korbowodu, do wymiany pierscienie oraz wspomnniana uszczelka i płyny "ustrojowe". Kosztowalo mnie to 3k pln wraz z wymiana czesci.
    mss
    Nowicjusz

10 Lut 2007, 23:43

fourup napisał(a):Auto dało Ci do zrozumienia, że jest z nim żle... - do mechanika i (najprawdopodobniej) remont lub wymiana silnika - sprawdź co tańsze.

A cha - i nie odpalaj go już więcej przed wizytą u mechanika (sznurek, albo lawetka), bo narobisz jeszcze więcej szkód...

Gdybym to poczytal kilka dni wczesniej.... bylbym lzejszy o wydatki. A tak - coz...
    mss
    Nowicjusz