Wymieniany teraz miałem rozrząd, zdejmowana była też miska olejowa wszystko czysto i sucho lecz zastanawiają mnie takie czarne plamy są suche twarde. Czy to zwykły brud wynikający z użytkowania? Auto 13 lat VW POLO IV
Trzeba się tym przejmować? Skoro ani to tłuste, ani lepkie. Auto ma 60 tys przebiegu a zakupione przy 48 tys przebiegu. Wątpię, żeby były coś tu się działo od spodu i wyciekało kiedyś. Co sądzicie? Wydaj mi się to być takie brudne od samego prowadzenia auta a silnik nad asfaltem jest jak się jedzie. Nawet świece były oryginalne też 1 raz zmieniałem je.
Ostatnio edytowany przez Pixelx, 06 Cze 2022, 13:55, edytowano w sumie 1 raz
Możesz umyć spód silnika i obserwować czy pojawi się coś nowego ale obstawiam, że to są pozostałości po jakiś starych wyciekach jak już wspomniał [email widoczny po zalogowaniu]
Jak nie masz osłon to możesz podjechać na myjnię gdzie mają usługę mycia podwozia, a jak nie to masz takie spraye do mycia silnika. Wystarczy spryskać silnik od spodu i później spłukać wodą.
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.