Czas na zmiane samochodu, auto do 15 tys

01 Mar 2016, 19:16

Gadom napisał(a):A jak z awaryjnością tego auta oraz blacharka ?

Mistrzem bezawaryjności to auto nie jest, ale psują się głównie pierdoły typu łożyska kół przód, mikrowłącznik otwierania klapy bagażnika czy wentylator chłodnicy. Poważniejszych awarii raczej brak, no chyba, że w dieslach. Korozja w przedliftach się oczywiście zdarza - zderzak tylni ociera o nadkole po bokach i po czasie zaczyna to gnić. U mnie w polifcie rdza pojawiła się na klapie bagażnika, ale to olałem. Ogólnie jak się planuje jeździć tym autem dłużej trzeba tych tematów pilnować.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

01 Mar 2016, 19:27

U mnie w polifcie rdza pojawiła się na klapie bagażnika
szczerze mówiąc pierwsze słyszę o czymś takim :shock: bd musiał pilnować tego u siebie :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Mar 2016, 19:40

mike1735 napisał(a):bd musiał pilnować tego u siebie :wink:

Klapa ponoć nie jest ocynkowana, tak przynajmniej tłumaczyli mi na jednym forum Forda :/ Przyglądaj się łączeniu listwy z logo Forda z klapą, tam się to wszystko zaczyna.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

16 Mar 2016, 05:09

2 tyg minęły a ja nadal bez auta a czas goni i to bardzo. Wiec odkopuje swój temat i może jeszcze raz będziecie mi w stanie coś doradzić. Nic się nie zmieniło wiec nadal potrzebny mi benzyniak do 15 tys.
Czytając tematy tutaj i to co przewinęło się tutaj w temacie ogólnie wychodzi mi obecnie taka lista :

-Skoda Octavia I
-Seat Leon I
-Seat Toledo II
-Opel Vectra C
-Opel Astra H
-Mazda 3 i 6
-Gdyby nie drogie części myślałbym też nad jakimś Mercedesem klasy C lub E

Wszystko w silnikach 1.6 do 2.0. I teraz pytanie co do tej listy byście dorzucili a co wywalili ? Możliwe że będę miał możliwość ściągnięcia auta z Niemiec od poleconej osoby wiec może to też ułatwi sprawę.
Gadom
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 09 2010
Auto: Golf III
Silnik: 1.9TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes AMG C-Coupe DTM testowany przez Roberta Kubicę
    Robert Kubica ma za sobą pierwsze testy Mercedesa AMG C-Coupé DTM na torze Ricardo Tormo nieopodal Walencji. Polski kierowca musiał oswoić się z obcą mu charakterystyką prowadzenia samochodu wyścigowego DTM - najpopularniejszej ...
    Jak skalibrować alkomat, aby działał poprawnie?
    Alkomaty z czasem mogą się rozregulować i wskazywać mało precyzyjne pomiary. Dzieje się tak z różnych przyczyn. Może być efektem działania niekorzystnych warunków zewnętrznych, takich jak zbyt wysoka temperatura ...