Części do tuningu z allegro

22 Kwi 2015, 11:26

Syn chce zrobić sobie tuning auta. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że części które znalazł są ciężko dostępne na rynku, znalazł to tylko na allegro i to do licytacji. Ja obiecałem, że na urodziny wylicytuję mu te części. Mam już jakieś tam doświadczenie z kupowaniem na allegro, ale zawsze tylko w opcji 'kup teraz' - licytacji nie udaje mi się nigdy wygrać żadnej bo zawsze ktoś zalicytuje ostatni za mnie. I tutaj pytanie. Jak wylicytować taką nietypową część? Jest jakiś patent na takie rzeczy?
kryształ

24 Kwi 2015, 09:42

Dajesz swoją maksymalną cenę jaką jesteś w stanie za to zapłacić. Trzeba mieć nadzieję że nikt jej nie przebije :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

25 Kwi 2015, 23:10

Ja kiedyś siedziałem do samego końca na licytacji i do ostatnich minut odświeżałem i sprawdzałem jak ludzie przebijają. Jeżeli uda Ci się wbić w ostatnie sekundy i ustawić najwyższą kwotę to i wygrasz :)
KonradD555
Początkujący

Zdjęcia: 110
Miejscowość: Sandomierz
Prawo jazdy: 14 12 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A4 B5 Avant
Silnik: 1.9 TDi 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

28 Kwi 2015, 09:52

A właśnie, że nie do końca macie rację. Wczesniej faktycznie tak było, trzeba było czatować na koniec aukcji itp. Ale teraz są odpowiednie programy, które pomagają Ci zalicytować na koniec aukcji, tu masz snajpera z którego ja korzystam http://www.aukcjoner.pl/snajper-allegro/
Bryben
Nowicjusz

Auto: BWM E36

15 Cze 2015, 13:34

No ale muszę licytować wcześniej w aukcji tak czy siak żeby z tego snajpera skorzystać?
piegus
Początkujący

Auto: fiat

16 Cze 2015, 13:01

No wiesz, pewnie to zależy od snajpera na tym o którym pisałem jest tak, że nie musisz wcześniej licytować, co jest spoko opcją bo nie podbijasz sztucznie ceny tylko podbijasz na sam koniec, więc w rezultacie płacisz mniej.
Bryben
Nowicjusz

Auto: BWM E36
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...