Czujnik poziomu paliwa - Opel Meriva

07 Lut 2012, 12:35

W autoryzowanym serwisie opla wymieniono mi pompę paliwa. Po przejechaniu ok 100 km zorientowałem się, ze nie dziala wskaźnik poziomu paliwa. Po wymianie czujnika sytuacja się nie nie zmienila. Dowiedziałem się, że odzielna wymiana pompy i czujnika nie jest wskazana. Powinno się wymienić pompę z czujnikie zmontowanę przez producenta. Czy coś wiecie na ten temat.
sztych
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 1961
Auto: opel meriva

07 Lut 2012, 15:04

Obojętnie jakby nie było, to jak miałeś to robione w serwisie, to jedż tam spowrotem i niech ci to naprawią.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lut 2012, 16:34

Najprawdopodobniej jest to przewód albo przy wymianie pompy zawiesił się pływak :D
Piasecki GG:39582225
D4MI4N
Nowicjusz

Miejscowość: Marszewo/Konin
Auto: Opel Astra 1.8 i /90 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Testy systemu zdalnego sterowania samochodem - Audi
    Praktyczne testy systemu zdalnego sterowania samochodem, przeprowadzone przez Audi przed trzema tygodniami na targach Consumer Electronics Show (CES) w Las Vegas, spotkały się z dużym zainteresowaniem. Teraz producent po ...
    Wymiana rury wlewu paliwa - Toyota Yaris II P9 2006 - 2011
    Jak pewnie wszystkim wiadomo ten model boryka się z rdzewiejącym układem wlewu paliwa i można to zaobserwować w większości modeli P9 z silnikiem 1.0 i 1.3 które układ ten mają taki sam. W moim przypadku podczas tankowania ...