Czujniki wentylatora

16 Lis 2011, 19:24

Witam! właśnie wymieniłem uszczelke pod głowicą i gdy odpaliłem auto i czekałem aż włączą się wentylatory to zagotowałem płyn.Termostat sprawdziłem jest w pożądku więc dobrałem się do czujnika który wydawał się podejrzany. poszedłem do sklepu a tam mi mówią że są dwa czujniki ale nie mogę jednego z nich znaleść.Jest czarny i brązowy, czarny znalazłem i został mi jeszcze brązowy. Czy ktoś jest w stanie mi pomóż? Z GÓRY DZIĘKUJE!!!
BANIA
Obserwowany

Auto: LAND ROVER FREELANDER 1,8 16V

17 Lis 2011, 08:45

Napisz jeszcze jaki samochód i jaki to silnik wtedy będzie na pewno łatwiej pomóc.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

17 Lis 2011, 19:01

Pytam o LAND ROVER FREELANDER 2003r 1,8 16v benzyna.Skleroza nie boli :) :)
BANIA
Obserwowany

Auto: LAND ROVER FREELANDER 1,8 16V

27 Lis 2011, 15:13

Jest niebieski i brązowy o ile dobrze pamiętam jeden jest od wskazań na desce drugi dla sterownika śilnika.
Może tak być ze wskazywać na desce będzie dobrze a nie będzie załączał wentylatorów.

Natomiast nie koniecznie problemem może być czujnik temperatury można to sprawdzić na kompie. Problemem może być sterownik wentylatorów. Z takimi problemami zapraszam do mnie. Kontakt na PW o ile jesteś w stanie zjawić się u mnie...
LANDER2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Discovery
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...
    Na co zwrócić uwagę przy zakupie terenówki
    W terenówkach najważniejsze są rama, zawieszenie, napędy i silnik. Buda ma mniejsze znaczenie. Sprawdź jak samochód odpala na zimno, jaki dymek idzie z rury wydechowej i ile go jest. Po kilku sekundach dymienia ...